Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 14

Joe Bidenas patvirtino sandorį – Ramiajame vandenyne atsiras daug branduolinių laivų

JAV prezidentas Joe Bidenas pirmadienį žengė kol kas agresyviausią žingsnį, siekdamas atremti Kinijos karinę plėtrą Azijos ir Ramiojo vandenyno regione, oficialiai pristatęs planus su Didžiąja Britanija ir Australija kurti ir dislokuoti branduoliniam puolimui skirtus povandeninius laivus.
AUKUS
AUKUS / „The New York Times“/HAIYUN JIANG nuotr.

Stovėdami priešais branduolinį povandeninį laivą „USS Missouri“ Point Loma karinio jūrų laivyno bazėje San Diege, J.Bidenas ir kitų dviejų šalių lyderiai apibūdino karinio jūrų laivyno plėtros partnerystę kaip esminį žingsnį atremiant Kiniją, nes įtampa su Pekinu auga.

Pasak JAV pareigūnų, tai leis sąjungininkams vykdyti „branduolinę priežiūrą“.

„Jungtinės Valstijos dešimtmečius saugojo stabilumą Indo-Ramiojo vandenyno regione, kad visos šio regiono šalys gautų didžiulės naudos“, – sakė J.Bidenas ir pridūrė: „Mes dar kartą parodome, kaip demokratijos gali užtikrinti mūsų pačių saugumą ir gerovę, ir ne tik mums, bet ir visam pasauliui“.

J.Bidenas paaiškino, kad pirmą kartą per 65 metus Jungtinės Valstijos pasidalins savo branduolinių povandeninių laivų technologijomis, leisdamos Australijai kurti galingas karo mašinas, iš kurių galiausiai bus suformuoti laivynai, galintys Pietų Kinijos jūroje atsilaikyti prieš Kinijos povandeninius laivus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas