Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Joe Bidenas elgėsi nepadoriai? Nekaltuose kadruose pamatė ir išgirdo ne tai, kas buvo

Ką darė JAV vadovas Joe Bidenas, palinkęs prie mergaitės, kuriai, atrodo, tai nelabai patiko? Vienas lietuviškas tinklalapis pateikė paaiškinimą – „kvietė susitikti su juo be tėvų“. Šis kadro paaiškinimas – neteisingas, mat situacija buvo visai nekalta ir net nebuvo galima suprasti, ką prezidentas suspėjo pasakyti. O kvietimas buvo pateiktas kitai mergaitei ir be nepadorių ketinimų – į žinomą renginį Baltuosiuose rūmuose.
Nuotrauka su Joe Bidenu ir jo ištarti žodžiai buvo interpretuoti klaidingai
Nuotrauka su Joe Bidenu ir jo ištarti žodžiai buvo interpretuoti klaidingai / Ekrano nuotr. iš „Twitter“

Apkaltino nepadoriu kvietimu

Interneto puslapis paranormal.lt neseniai publikavo tekstą apie Jungtinių Valstijų lyderį. Jame teigiama, esą prezidentas pagautas kviečiantis ketverių mergaitę susitikti su juo be tėvų priežiūros.

„80-metis J. Bidenas, kuris, regis, negali sulaikyti rankų, kai yra jaunų mergaičių draugijoje, nepraleido progos pradėti manevruoti tėvui iš kelio. Pasak J.Bideno, „ji gali ateiti su tavimi arba be tavęs. Tada mes ja pasirūpinsime“, – gana painiai rašoma publikacijoje.

Į tekstą įterpta ištrauka iš JAV televizijos tinklo C-SPAN transliacijos, kurioje J.Bidenas į vyro klausimą, ar jo dukra galės atvykti į velykinių kiaušinių ridenimą Baltuosiuose rūmuose, atsako: „Žinoma, ji gali atvykti, su jumis ar be jūsų. Mes ja pasirūpinsime.“

Nors pokalbis išverstas teisingai, jo interpretacija straipsnyje – klaidinanti. Akivaizdu, jog įrašą bandyta apkirpti taip, kad prezidentą vaizduotų nepalankiai.

Net ir šioje 20 sek. ištraukoje galima išgirsti, kaip besisveikindamas su J.Bidenu vyras teigia, kad jo dukra paprašė paklausti, ar galėsianti atvykti į Velykų renginį, o prezidentas jam draugiškai atsako, jog galės.

Vaizdo klipas buvo iškirptas iš kanalo C-SPAN transliacijos, kuri iš viso užtruko pusantros valandos. Jos metu J.Bidenas sakė metinę kalbą jungtinėje Kongreso sesijoje vasario 7 d.

Ekrano nuotr. iš paranormal.lt/Nuotrauka su Joe Bidenu ir jo ištarti žodžiai buvo interpretuoti klaidingai
Ekrano nuotr. iš paranormal.lt/Nuotrauka su Joe Bidenu ir jo ištarti žodžiai buvo interpretuoti klaidingai

Pačioje pabaigoje šalies vadovas matomas spaudžiantis rankas ir besišnekantis su kalbos klausiusiais žmonėmis. Paskutinę įrašo minutę matoma ir ši scena, kaip prezidentas pakviečia mergaitę į Velykų renginį.

Baltųjų rūmų velykinių kiaušinių ridenimas yra sena tradicija. Renginio metu pietinėje pievelėje vyksta įvairūs renginiai visai šeimai: žaidimai, pasakų skaitymas ir, žinoma, tradicinis kiaušinių ridenimas.

Visai kita situacija

Cituotos publikacijos pagrindinėje nuotraukoje užfiksuota visai kita situacija. Joje J.Bidenas matomas su mergaite, sėdinčia šalia jo. Panašu, kad mergaitė dėl tokio prezidento artumo ar to, ką jis sako, jaučiasi nepatogiai.

Nuotrauka buvo padaryta 2021 m. rugpjūtį vykusios ceremonijos metu. To paties kanalo C-SPAN interneto puslapyje galima rasti šio renginio vaizdo įrašą.

Jo metu prezidentas pasirašė teisės aktą, kuriuo Kapitolijaus policijos ir Metropoliteno policijos departamento pareigūnams už Kongreso apsaugą sausio 6-osios riaušių metu buvo įteikti keturi aukso medaliai.

Vaizdo įraše matyti, kaip prezidento pakviesta mergaitė atbėga ant pakylos. J.Bidenas pasisodina ją ant kelių ir taria kelis žodžius. Dėl garso kokybės ir mergaitės veidą slepiančios kaukės sunku suprasti, ką jie vienas kitam pasako.

Ši nuotrauka, siekiant J.Bideną pavaizduoti nepalankiai, naudojama jau ne pirmą kartą. Iškart po minėtos ceremonijos internete pasirodė ne vienas komentaras, esą buvo užfiksuota, kaip prezidentas bando mergaitę „pauostyti“ arba apskritai elgiasi nepadoriai. Daugumoje įrašų panaudota ta pati ekrano kopija.

Komentarai po šiais įrašais buvo įvairūs, tačiau populiariausiuose buvo tvirtinama, esą tai – tik netinkamai padaryta nuotrauka, o iš viso įrašo matoma visiškai nekalta situacija.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Meta“, kuria siekiama stabdyti klaidinančių naujienų plitimą socialiniame tinkle. Daugiau apie programą ir jos taisykles – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas