Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Jokių V.Putino pėdsakų: surenkamos visos jo biomedžiagos

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, kuris, pasak šaltinių žvalgybos tarnybose, rimtai serga, daro viską, kad nieko nebūtų žinoma apie jo sveikatos būklę. Prancūzijos leidinys „Paris Match“, atlikęs tyrimą su leidinio „Projekt“ žurnalistu Michailu Rubinu, skelbia, kad per V.Putino užsienio keliones specialus agentas surenka net jo ekskrementus, kad neliktų jokių pėdsakų.
 Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / „Scanpix“/AP nuotr.

Rusijos federalinės apsaugos tarnybos (FSO) darbuotojai per užsienio keliones rinko Rusijos prezidento Vladimiro Putino kūno atliekas – išmatas ir šlapimą. Apie tai buvo pranešta „Paris Match“ atliktame tyrime, kuriame dalyvavo projekto žurnalistas Michailas Rubinas.

Jokių pėdsakų

Tyrimo autoriai apie Rusijos prezidento ekskrementų rinkimą sužinojo išnagrinėję 2019 m. spalio mėn. vykusios V.Putino kelionės į Saudo Arabiją detales. Pasak neįvardytų šaltinių, vizito metu FSO pareigūnas surinko V.Putino išmatas į specialius maišelius ir parsivežė jas į Rusiją lagamine. Žurnalistų teigimu, tai buvo padaryta siekiant nuslėpti prezidento sveikatos duomenis.

„Paris Match“ atkreipia dėmesį, kad Rusijos ambasados darbuotojams buvo nurodyti niekam nepasakoti apie šį įvykį. Anot laikraščio, panašiai nutiko ir per V.Putino vizitą Prancūzijoje 2017 m. gegužės 29 d., kai Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas priėmė jį Versalyje.

Be specialaus lagamino, skirto biomedžiagoms rinkti, V.Putiną kelionėse lydi asmeninis biotualetas, rašo žinoma Rusijos žurnalistė Farida Rustamova savo bloge „Faridaily“. Pirmą kartą apie tai sužinota 2020 m. vasarį, kai amerikiečių aktorė Julia Louis-Dreyfus pasirodė CBS laidoje „Stephen Colbert Tonight Show“. Ji atskleidė, kad Vienos meno istorijos muziejus V.Putino vizito metu prie muziejaus įrengė biotualetą Rusijos prezidentui. J.Louis-Dreyfus apie tai sužinojo iš muziejaus darbuotojų. Anksčiau su V.Putinu dirbęs jo pažįstamas „Faridaily“ sakė, kad V.Putinas nuo pat savo prezidentavimo pradžios į užsienio keliones vežiojasi savo tualetą.

Kelionėse po Rusiją jo apsaugininkai turi galimybę apdoroti santechniką, kuria naudojasi prezidentas, bet užsienyje tai daryti nepatogu. 2019 m. Paryžiuje vykusiame Normandijos ketverto aukščiausiojo lygio susitikime BBC korespondentas Jonas Fisheris suskaičiavo šešis apsaugininkus, lydėjusius V.Putiną į tualetą.

„Faridaily“ šaltinis pažymėjo, kad renginių metu V.Putino sargybiniai taip pat prižiūri, kad niekas nepaimtų taurių, iš kurių geria prezidentas. „Tada ji (taurė) arba kruopščiai nuvaloma ir pašalinami visi pėdsakai, arba paimama. Taip pat stebimi pirštų atspaudai, ar jis ką nors lietė“, – sakė šaltinis.

Buvęs V.Putino aplinkos žmogus „Faridaily“ teigė, kad prezidento biomedžiagos yra saugomos kaip valstybės paslaptis. Galimybė ištirti V.Putino ekskrementus gali atskleisti polinkį į paveldimas ligas, esamas ligas ir vartojamus vaistus. „Tai didžiulis manipuliavimo laukas“, – sako šaltinis ir priduria, kad daugelis Vakarų šalių vadovų verslo kelionių metu taip pat nesinaudoja viešbučių tualetais.

Pranešama apie pašlijusią V.Putino sveikatą

Pastaraisiais mėnesiais plačiai pasklido gandai, kad Vladimiras Putinas turi sveikatos problemų ir gali sirgti vėžiu. Birželio pradžioje žurnalas „Newsweek“, remdamasis šaltiniais, pranešė, kad JAV žvalgyba parengė pranešimą, jog balandžio mėnesį V.Putinas buvo gydomas nuo išplitusio vėžio. Gegužės mėnesį režisierius Oliveris Stone'as, dirbęs su V.Putinu, pareiškė, kad Rusijos prezidentas anksčiau sirgo vėžiu, bet jį įveikė.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Putinas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Putinas

Balandžio mėnesį leidinys „Proekt“, prie kurio prisidėjo „Meduza“ žurnalistė Svetlana Reuters, paskelbė tyrimą apie Rusijos prezidento sveikatą. Jame, be kita ko, teigiama, kad V.Putiną kelionėse lydėjo gydytojų komanda, įskaitant vėžio ir skydliaukės ligų specialistus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas