Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
15:09 /16:17

JT: Libanui gresia mirtiniausias laikotarpis per daugybę metų

Jungtinės Tautos (JT) penktadienį pasmerkė Izraelio suintensyvėjusias atakas prieš Irano remiamą libaniečių grupuotę „Hezbollah“, perspėdamos, kad karinė kampanija Libane jau pareikalavo daugiausiai aukų per daugelį metų.
Hezbollah ir Izraelio pajėgų sienų konfliktas. / Amr Abdallah Dalsh / REUTERS
Hezbollah ir Izraelio pajėgų sienų konfliktas. / Amr Abdallah Dalsh / REUTERS

Ligoninės Libane jau yra perpildytos nukentėjusiųjų.

„Pastaruoju metu Libane įvykęs eskalavimas yra tiesiog katastrofiškas“, – sakė JT humanitarinės pagalbos koordinatorius Libane Imranas Riza.

Nuo spalio 7 dienos, kai „Hamas“ surengė išpuolį prieš Izraelį, nulėmusį karą Gazos Ruože, islamistų grupuotės sąjungininkė „Hezbollah“ beveik kasdien apsikeičia ugnimi su Izraelio kariuomene.

Praėjus beveik metams nuo karo su „Hamas“ Gazos Ruože pradžios, Izraelis perkelia savo kariuomenės dėmesį į šiaurinį frontą su Libanu.

Libano sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, per Izraelio antskrydžius Libane nuo pirmadienio žuvo daugiau kaip 700 žmonių ir beveik 6 tūkst. buvo sužeisti.

Libane praėjusią savaitę sprogus šimtams pranešimų gaviklių ir nešiojamų radijo imtuvų žuvo mažiausiai 39 žmonės ir buvo sužeista apie 3 tūkst. žmonių.

„Esame liudininkai mirtiniausio šios kartos gyvenimo laikotarpio Libane, ir daugelis baiminasi, kad tai tik pradžia“, – Ženevoje vaizdo ryšiu iš Beiruto žurnalistams sakė I. Riza.

Jis pažymėjo, kad vien pirmadienį žuvusių žmonių skaičius prilygsta maždaug pusei žuvusiųjų 2006 metais, kai per vos 34 dienas trukusį karą tarp Izraelio ir „Hezbollah“ žuvo 1,2 tūkst. žmonių.

„Perkėlimo, traumos ir panikos lygis yra milžiniškas“, – teigė jis.

I. Riza taip pat įspėjo, kad Libano „sveikatos sektorius yra visiškai perpildytas“. 

„Praėjusios savaitės įvykiai, įskaitant ryšių prietaisų sprogimus, beveik išeikvojo medicinines atsargas“, – tvirtino jis.

„Pastaruoju metu padaugėjus pacientų ir ligoninėms viršijus savo pajėgumus, sistema kovoja su ribotais ištekliais, kad patenkintų didėjančius poreikius“, – pridūrė jis. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas