Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JT: neramioje Vakarų Sacharoje vėl aidėjo šūviai

Maroko kariuomenė ir Vakarų Sacharos nepriklausomybės siekiantis POLISARIO frontas per naktinius susirėmimus vėl apsikeitė ugnimi, antradienį pranešė Jungtinės Tautos, nepateikusios informacijos apie galimas aukas.
Kovotojai Vakarų Sacharoje
Kovotojai Vakarų Sacharoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

JT taikos palaikymo misija MINURSO „tebegauna pranešimus apie naktį aidėjusius šūvius įvairiose vietovėse“, pažymėjo JT atstovas Stephane'as Dujarricas.

„Ir toliau raginame konflikto šalis imtis visų būtinų veiksmų įtampai sumažinti“, – pridūrė jis.

Vėlai antradienį išplatintame pareiškime POLISARIO pažymėjo, kad jam lojalūs kovotojai per tą dieną surengtas atakas „padarė žmogiškųjų ir materialinių nuostolių“ priešui, tačiau šio teiginio nepriklausomai patvirtinti nepavyko.

S.Dujarricas nurodė, jog JT generalinis sekretorius Antonio Guterresas pasikalbėjo su Maroko karaliumi Mohammedu VI ir kitomis partijomis.

Anksčiau paskelbtame pareiškime monarchas pabrėžė, kad nors Marokas yra įsipareigojęs laikytis paliaubų, šalis yra pasiryžusi „imtis labai griežtų savigynos veiksmų prieš bet kokią grėsmę jo saugumui“.

Krizė kilo marokiečių kariuomenei penktadienį pradėjus karinę operaciją, siekdama vėl atidaryti greitkelį, einantį per Gergerato sienos perėją, jungiančią neramų regioną su Mauritanija.

Rabatas apkaltino POLISARIO užblokavus šį kelią, kuris yra gyvybiškai svarbus prekybai su likusia Afrika.

Greitkelio nepripažįstanti Alžyro remiama grupuotė savo ruožtu paskelbė apie beveik prieš tris dešimtmečius prižiūrint JT įsigaliojusių paliaubų pabaigą Vakarų Sacharoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas