Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
06 25

JT pasveikino į JAV teritoriją vykstančio J. Assange'o paleidimą iš JK kalėjimo

Jungtinės Tautos antradienį pasveikino „WikiLeaks“ įkūrėjo Juliano Assange'o paleidimą iš kalėjimo Jungtinėje Karalystėje ir pavadino tai „svarbiu žingsniu siekiant galutinai išspręsti šią bylą“.
Stella ir Julianas Assange'as
Stella ir Julianas Assange'as / Vida Press nuotr.

„Sveikiname Juliano Assange'o paleidimą iš sulaikymo Jungtinėje Karalystėje“, – sakė JT teisių biuro atstovė spaudai Liz Throssell pareiškime, tačiau pridūrė, kad vis dar laukiama galutinio susitarimo dėl kaltinimų patvirtinimo.

J.Assange'as pirmadienį buvo paleistas iš kalėjimo ir išvyko iš JK, anksčiau pranešė jo įkurtas vyriausybių paslaptis viešinantis tinklalapis „WikiLeaks“.

Tai įvyko po svarbaus susitarimo su JAV institucijomis dėl kaltės pripažinimo, kuris užbaigė daug metų trukusią teisinę dramą.

J.Assange'as pastaruosius penkerius metus praleido JK kalėjime, kol Jungtinės Valstijos siekė jo ekstradicijos. Vašingtonas norėjo jį patraukti baudžiamojon atsakomybėn už karinių paslapčių nutekinimą.

Iš teismo dokumentų matyti, kad jis sutiko pripažinti savo kaltę dėl vieno kaltinimo, susijusio su sąmokslu gauti ir platinti informaciją apie JAV nacionalinę gynybą.

Manoma, kad J.Assange'ui bus paskirta penkerių metų ir dviejų mėnesių kalėjimo bausmė – būtent tiek laiko jis praleido už grotų Britanijoje – ir po to jis galės grįžti į savo gimtąją Australiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius