Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JT Saugumo Taryba surengs skubų posėdį dėl I. Haniyeh nužudymo

Jungtinių Tautų Saugumo Taryba trečiadienį surengs skubų posėdį dėl „Hamas“ politinio lyderio Ismailo Haniyeh (Ismailo Hanijės) nužudymo Teherane, dėl kurio palestiniečių kovotojų grupuotė apkaltino Izraelį, pranešė rotacijos tvarka pirmininkaujanti Rusija. 
false / David Dee Delgado / REUTERS
false / David Dee Delgado / REUTERS

Posėdis, kurio prašė Iranas ir kuriam pritarė Rusijos, Kinijos ir Alžyro atstovai, numatytas 16 val. vietos (23 val. Lietuvos) laiku, nurodė JT Saugumo Tarybai rotacijos tvarka pirmininkaujančios Rusijos atstovas spaudai.

Tuo metu JT generalinis sekretorius Antonio Guterresas (Antoniju Guterišas) pasmerkė smūgius Beirute ir Teherane kaip pavojingą eskalaciją po to, kai Izraelis nukovė aukšto rango „Hezbollah“ vadą Libane, o Irane žuvo „Hamas“ politinis lyderis. 

„Generalinis sekretorius mano, kad išpuoliai, kuriuos matėme Pietų Beirute ir Teherane, yra pavojingas eskalavimas šiuo metu, kai visos pastangos turėtų būti nukreiptos į ugnies nutraukimą Gazos Ruože ir visų Izraelio įkaitų išlaisvinimą“, – sakoma jo atstovo Stephane'o Dujarrico (Stefano Diužariko) pareiškime. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas