Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JT surengė naują derybų dėl Sirijos konstitucijos ratą

Sirijos vyriausybės, opozicijos ir pilietinės visuomenės delegacijos pirmadienį susitinka Ženevoje dar vienam derybų dėl karo nualintos šalies konstitucijos persvarstymo ratui.
Geiras Pedersenas
Geiras Pedersenas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Jungtinių Tautų pasiuntinys Sirijai Geiras Pedersenas, kuris priėmė įvairių konflikto šalių atstovus, išvakarėse sakė, kad Šveicarijos sveikatos apsaugos pareigūnai patvirtino higienos priemones, turinčias padėti užkirsti kelią koronaviruso plitimui. Per ankstesnį derybų ratą keliems sirų pasiuntiniams buvo nustatyta koronavirusinė infekcija.

VIDEO: Jautrūs kadrai: tėvas Sirijoje bando padėti dukrai nugalėti baimę – moko juoktis, išgirdus sprogstančias bombas

Sirijos karui tęsiantis jau kone dešimtmetį, G.Pedersenas sekmadienį pripažino „iššūkius“ derybose dėl konstitucijos, kuriose nedalyvauja ekstremistinės frakcijos, kontroliuojančios kai kurias Sirijos dalis, pirmiausia didelę Idlibo provincijos dalį šalies šiaurės vakaruose.

„Dideliam nepasitikėjimui“ įveikti reikės daug laiko, sakė JT pasiuntinys. Tačiau jis taip pat išreiškė viltį, kad tam gali padėti darbas siekiant apsikeitimo belaisviais ir bendrų principų nustatymas.

VIDEO: Jonavoje apsigyvenęs siras pasakodamas apie savo kasdienybę negailėjo gražių žodžių Lietuvai

„Tikiuosi, jog tai, ką pasiekėme, iš tiesų yra pasitikėjimo tarp šalių skatinimo pradžia... ir kad šis pasitikėjimo skatinimas vėliau galėtų atverti duris platesniam politiniam procesui”, – sekmadienį žurnalistams sakė jis.

Diskusija, kurioje dalyvauja po 15 žmonių iš kiekvienos delegacijos, yra ketvirtas vadinamojo Konstitucinio komiteto susitikimas. Kitas susitikimas planuojamas sausio mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento