Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
10 13

„Jų misija – chaosas gatvėse“: britų žvalgyba įvardijo didžiausius pavojus

Per pastaruosius metus Didžiosios Britanijos vidaus saugumo tarnyba nustatė 48 proc. daugiau užsienio agentų keliamų grėsmių atvejų nei anksčiau. Statistika rodo, kad grėsmė ne tik iš įvairioms ideologijoms atstovaujančių teroristinių grupuočių, bet ir iš tokių šalių, kaip Rusija, Kinija ir Iranas, tik didėja, su ja susiduria ir kitos Europos šalys.
Jungtinės Karalystės vidaus žvalgybos agentūros MI5 vadovas Kenas McCallumas
Jungtinės Karalystės vidaus žvalgybos agentūros MI5 vadovas Kenas McCallumas / „AP“/„Scanpix“

Rusijai įsiveržus į Ukrainą, Didžiojoje Britanijoje taip pat suintensyvėjo Rusijos žvalgybos agentų vykdomi sabotažo veiksmai, įskaitant padegimus ir kitus veiksmus, kuriais siekiama sukelti chaosą, savo pranešime apie nacionalinio saugumo padėtį pabrėžė britų kontržvalgybos tarnybos MI5 vadovas Kenas McCallumas.

Dėl šios priežasties nuo 2022 m. iš Didžiosios Britanijos buvo išsiųsta daugiau kaip 750 diplomatų, kurių dauguma įtariami šnipinėjimu.

Per pastaruosius porą metų ypač padaugėjo užsienio žvalgybos tarnybų koordinuojamų pasikėsinimų nužudyti – tokius metodus naudoja ir Rusija, ir Iranas, kurie šiems darbams atlikti samdo tiek aukšto rango nusikaltėlius, tiek narkotikų kontrabandininkus, tiek asmenis iš žemesniųjų nusikalstamo pasaulio sluoksnių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant