Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Jungtinės Karalystės diplomatijos vadovas: Rusijai gresia naujos sankcijos

Jungtinės Karalystės užsienio reikalų sekretorius Jeremy Huntas ketvirtadienį, Nyderlandams pranešus apie Maskvos šnipinėjimą, pareiškė, kad Rusijos atžvilgiu gali būti įvesta naujų sankcijų.
Jeremy Huntas
Jeremy Huntas: Rusijai gresia naujos sankcijos / „Scanpix“/AP nuotr.

„Svarstysime su savo sąjungininkais, kokios tolesnės sankcijos Rusijai turi būti įvestos“, – sakė J.Huntas žurnalistams.

Be to, jis pasakė, kad Britanija „svarstys, kaip turėtume bendradarbiauti su savo draugais ir sąjungininkais, kad pasipriešintume virtinei kibernetinių atakų – naujo tipo atakų“.

„Nenorime eskalacijos santykiuose su Rusija. Norime sureguliuoti nesutarimus taip, kad Rusija suprastų: jei panašūs dalykai kartosis, ji susidurs su pasekmėmis, o jų kaina bus pernelyg didelė“, – pareiškė J.Huntas.

JAV kaltinimai

JAV Teisingumo departamentas netrukus apkaltino septynis Rusijos karinės žvalgybos tarnybos GRU pareigūnus dėl kibernetinio įsilaužimo į antidopingo agentūrų ir kitų organizacijų sistemas.

Vašingtone ketvirtadienį paskelbtame kaltinamajame akte sakoma, kad Rusijos karinės žvalgybos agentūra pasirinko tas kibernetinių įsilaužimų aukas, kurios viešai palaikė draudimą Rusijos sportininkams dalyvauti tarptautinėse sporto varžybose ir pasmerkė Rusijos valstybės lygiu vykdytą sportininkų dopingo programą.

Pasak prokurorų, šie rusai taip pat buvo nusitaikę į Pensilvanijoje įsikūrusią branduolinės energetikos kompaniją ir vieną tarptautinę organizaciją, kuri tyrė cheminių ginklų panaudojimą Sirijoje bei buvusio GRU pareigūno apnuodijimą.

Šie įsilaužimai būdavo dažnai vykdomi per atstumą. Jeigu šie bandymai būdavo nesėkmingi, įsilaužėliai vykdydavo „vietinio“ (on-site) arba „artimos prieigos“ (close access) įsilaužimo operacijas – gerai apmokyti GRU specialistai su sudėtinga įranga keliaudami prisijungdavo prie savo taikinių per belaidį tinklą.

Maskva kaltina Vakarus

Maskva ketvirtadienį apkaltino Vakarus „šnipų manija“ po to, kai Nyderlandų saugumo tarnybos pranešė, kad sutrukdė rusų kibernetinei atakai prieš pasaulinę cheminių ginklų priežiūros organizaciją ir deportavo keturis rusų agentus.

„Vakarų šnipų manija įgauna pagreitį“, – naujienų agentūrai AFP pareiškė vienas Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas