Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jungtinės Karalystės gynybos ministras patvirtino Londono paramą Gruzijai stojant į NATO

Londonas remia Gruzijos pastangas jos kelyje NATO ir ES link, pareiškė Jungtinės Karalystės gynybos sekretorius Philipas Hammondas, trečiadienį Tbilisyje susitikęs su Gruzijos ministru pirmininku Georgu Kvirikašviliu.
Jungtinės Karalystės gynybos sekretorius Phillipas Hammondas.
Jungtinės Karalystės gynybos sekretorius Phillipas Hammondas. / „Scanpix“/AP nuotr.

Per spaudos konferenciją jis buvo paklaustas, ar Rusija tebekelia grėsmę tokiuose regionuose, kaip Baltijos šalys ir Gruzija, pažymima BBC tinklalapyje.

„Rusija ignoruoja tarptautinio elgesio normas ir pažeidžia tarptautinės sistemos taisykles, – sakė jis. – Tai reiškia iššūkį ir grėsmę mums visiems“.

Ph.Hammondas taip pat lankėsi Gruzijos užsienio reikalų ministerijoje, kur buvo aptartas abiejų šalių bendradarbiavimas politinėje, prekybos, ekonomikos, gynybos srityse, taip pat kultūros ir švietimo plotmėje, sakoma Gruzijos URM pranešime.

„Philipas Hammondas sakė, kad Jungtinė Karalystė laiko Gruziją svarbia tarptautine partnere. Jis patvirtino, kad Londonas ir toliau palaikys Gruzijos teritorinį vientisumą bei vientisumą“, – nurodo ministerija.

Ministras priminė, kad nepripažintų respublikų Abchazijos ir Pietų Osetijos statuso klausimas lieka neišspręstas.

„Mes neužmiršome, kad konfliktai Abchazijoje ir Pietų Osetijoje lieka neišspręsti. Jungtinė Karalystė yra ištikima Gruzijos nepriklausomybės ir teritorinio vientisumo idėja. Visada aiškiai sakėme, kad tokios šalys, kaip Gruzija, privalo turėti galimybę pačios pasirinkti savo ateitį be išorės įtakos“, – pareiškė P.Hammondas.

Londonas nuosekliai kritikuoja Rusijos išorės politiką dėl Krymo aneksijos ir karinio kontingento įvedimo į Siriją. Šio kontingento dalies išvedimą Ph.Hammondas anksčiau palygino su žmogumi, kuris „liovėsi mušti savo žmoną“.

Pasak Ph.Hammondo, laikas Rusijai imtis konstruktyvaus vaidmens pasaulio arenoje ir laikytis taisyklių. Jis pažymėjo, kad Jungtinė Karalystė ir Rusija turi bendrų interesų kovoje su grupuote „Islamo valstybė“ Sirijoje ir Irake.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento