Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Juodkalnijos teismas panaikino kriptovaliutų verslininko ekstradicijos orderį

Juodkalnijos apeliacinis teismas penktadienį panaikino įsakymą išduoti sulaikytą kriptovaliutų verslininką Do Kwoną (Do Kvoną) Pietų Korėjai, kur jis ieškomas dėl daugiamilijardinės bendrovės „Terra“ žlugimo.
Do Kwon sulaikytas Podgoricoje. / STEVO VASILJEVIC / REUTERS
Do Kwon sulaikytas Podgoricoje. / STEVO VASILJEVIC / REUTERS

Tiek Pietų Korėja, tiek Jungtinės Valstijos ilgus mėnesius siekė, kad Juodkalnija išduotų sulaikytą kriptovaliutų verslininką dėl jo bendrovės „Terraform“ dramatiško žlugimo praėjusiais metais, dėl kurio investuotojai prarado apie 40 mlrd. dolerių (36,81 mlrd. eurų) ir kuris sukrėtė pasaulines kriptovaliutų rinkas.

Juodkalnijos apeliacinis teismas pranešė, kad priėmė „kaltinamojo Kwon Do-hyungo (Kvon Dohjungo) ir jo gynėjų apeliacinius skundus ir panaikino Podgoricos Aukštojo teismo sprendimą“.

Sprendime taip pat priduriama, kad byla bus grąžinta „pirmosios instancijos teismui iš naujo nagrinėti ir priimti sprendimą“.

Sprendimas priimtas praėjus kelioms savaitėms po to, kai Balkanų šalyje buvo priimti keli ankstesni teismų sprendimai, kuriais buvo atvertas kelias „Terraform Labs“ įkūrėjo ekstradicijai.

Verslininkas 2022 metų gegužę, prieš sužlungant jo bendrovei, pabėgo iš Pietų Korėjos į Singapūrą. 

Pabėgęs ir iš Singapūro jis buvo sulaikytas Adrijos jūros regione esančioje Juodkalnijoje už tai, kad naudojosi suklastotu pasu.

Vasario pradžioje Juodkalnija jau deportavo į Pietų Korėją Do Kwono verslo partnerį, įvardytą tik inicialais J.C.H.

Ekspertai teigė, kad Do Kwonas sukūrė finansinę arba Ponzi (Poncio) piramidę, pagal kurią daugelis investuotojų prarado savo santaupas.

Po to, kai pernai dramatiškai žlugo antra pagal dydį pasaulyje kriptovaliutų birža FTX, kriptovaliutas vis atidžiau stebi reguliavimo institucijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas