Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 23 /11:15

K.Harris pažadėjo būdama prezidente pasiekti paliaubas Gazos Ruože, palaikyti Ukrainą

JAV Demokratų partijos kandidate prezidento rinkimuose ketvirtadienį pakrikštyta Kamala Harris pažadėjo pasiekti, kad Gazos Ruože būtų nutraukta ugnis, ir sakė, kad būdama JAV prezidente palaikys Ukrainą, o ne priartės prie diktatorių, kaip jos varžovas respublikonas Donaldas Trumpas.
Kamala Harris
Kamala Harris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

59-erių moteris siekė laikytis prezidentinio tono, perduodama amerikiečiams žinutę apie vienybę ir patriotizmą po vieno iš netikėčiausių posūkių JAV politinėje istorijoje, kai demokratams staiga atgijo viltis triumfuoti rinkimuose.

„Per šiuos rinkimus mūsų tauta turi brangią, trumpalaikę galimybę įveikti praeities kartėlį, cinizmą ir nesutarimus – galimybę nutiesti naują kelią į priekį“, – kalbėjo K.Harris, sulaukdama dešimčių tūkstančių užsivedusių šalininkų plojimų.

„Ir noriu, kad žinotumėte: pažadu būti visų amerikiečių prezidente“, – pridūrė ji.

Suvažiavimas tapo dideliu vakarėliu, kuriame buvo švenčiamas stulbinantis K.Harris pakilimas nuo antraplanės Baltųjų rūmų veikėjos iki demokratų lyderės po netikėto prezidento Joe Bideno sprendimo nutraukti savo perrinkimo kampaniją.

Areną užpildė jūra plevėsuojančių JAV vėliavų ir skanduotės „USA“, patenkintiems demokratams oficialiai suteikus K.Harris savo vėliavnešės statusą.

Vėliau prie jos scenoje prisijungė jos kandidatas į viceprezidentus Timas Walzas ir jų šeimos. Abu rinkimų partneriai 100 tūkst. raudonų, baltų ir mėlynų balionų fone stovėjo aukštai iškėlę rankas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?