Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
06 15 /14:48

K. Harris skelbia apie JAV 1,5 mlrd. dolerių energetinę ir humanitarinę pagalbą Ukrainai

JAV viceprezidentė Kamala Harris (Kamala Haris) šeštadienį paskelbė apie naują daugiau kaip 1,5 mlrd. dolerių (1,4 mlrd. eurų) pagalbą, Vašingtono skiriamą Ukrainai energetinėms ir humanitarinėms reikmėms.
MICHAEL BUHOLZER / AFP
MICHAEL BUHOLZER / AFP

K. Harris, kuri dalyvauja dvi dienas truksiančiame taikos viršūnių susitikime Šveicarijoje, sakė, kad naujas pagalbos paketas apima 500 mln. dolerių naujo finansavimo energetikai ir anksčiau paskirtų 324 mln. dolerių nukreipimą skubiam energetikos finansavimui.

„Šis finansavimas [padės] atkurti per karą apgadintą energetikos infrastruktūrą, padidinti elektros gamybą, paskatinti privačiojo sektoriaus investicijas ir apsaugoti energijos infrastruktūrą“, – sakoma K. Harris pareiškime.

„Šios pastangos padės Ukrainai atsakyti į naujausias Rusijos atakas prieš Ukrainos energijos infrastruktūrą, [...] gerinant Ukrainos atsparumą [...] ir parengiant sąlygas Ukrainos energetikos sistemos atkūrimui bei plėtrai“, – sakė JAV viceprezidentė.

Naujasis paketas iš JAV tarptautinės plėtros agentūros (USAID) ir Valstybės departamento taip pat apima daugiau kaip 379 mln. dolerių vertės humanitarinę pagalbą.

Tai „padės patenkinti skubius pabėgėlių, šalies viduje perkeltų asmenų ir konflikto paveiktų bendruomenių [...] poreikius“, nurodė K. Harris.

Valstybės departamentas su Kongreso parama skirs dar 300 mln. dolerių Ukrainos civilinei saugai, pridūrė ji.

„Ši parama padės jiems saugiai veikti fronto linijose [...] ginant Ukrainos teritoriją, gelbėti civilius, tampančius Kremliaus atakų taikiniais, saugoti ypatingos svarbos infrastruktūrą ir tirti daugiau kaip 120 000 užregistruotų karo nusikaltimų bei kitų žiaurių nusikaltimų“, – nurodė K. Harris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius