Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07 27

Ką kalba Rusijos propaganda: tokių dalykų prigalvoti gali tik Kremlius

„Rusija kariauja ne su Ukraina, o su visa NATO. Vakarai savo norą nugalėti Rusiją įgyvendina padedami ukrainiečių karių, o Ukraina yra JAV karinis placdarmas kovoje su Rusija“, – tokios yra pagrindinės Kremliaus propagandistų ideologinės mintys apie Rusijos invaziją į Ukrainą. Latvijos leidinys TVNET surinko ryškiausias Kremliaus propagandos tezes, kurios klaidina visuomenes.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / Vida Press nuotr.

Propagandistai yra apsėsti žymaus amerikiečių istoriko ir rašytojo Samuelio Huntingtono sukurto termino „civilizacijų susidūrimas“. Pasak jų, būtent tai ir vyksta Ukrainoje.

Pastaruosius dvejus metus rusai labai aktyviai gina idėją, kad jie yra ne šiaip eilinė tauta, kaip, pavyzdžiui, vokiečiai ar italai, o ypatinga „civilizacija“, kuriai būdingas neabejotinas mesianizmas – išskirtinumas tarp visų tautų ir šalių.

Iš tikrųjų Rusija savo tapatybę kuria priešpriešindama save Vakarams. Kaip sakė vienas Kremliaus propagandistas, Rusija yra vienintelė sveiko proto sala Vakarų pasaulio chaose.

Reikšminga, kad Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas beveik kiekvienoje savo kalboje kaip mantrą kartoja propagandinę žinią, kad karą Ukrainoje sukėlė JAV, kurios 2014 m. Ukrainoje įvykdė „valstybinį perversmą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi