Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 09 /13:55

Ką paleisti ruošiasi Šiaurės Korėja – raketą ar palydovą?

Palydovinės objekto netoli Pchenjano nuotraukos rodo, kad Šiaurės Korėjos greičiausiai ruošiasi paleisti raketą ar palydovą. Objektas yra Sanumdongo vietovėje, kur režimas anksčiau sukūrė daugelį savo balistinių raketų, skelbia BBC.
Palydovinė Sanumdongo vietovės nuotrauka
Palydovinė Sanumdongo vietovės nuotrauka / „Scanpix“/AP nuotr.

Sanumdonge pastebėta nemažai didelių transporto priemonių, o tokie vaizdai anksčiau leisdavo manyti, kad Šiaurės Korėja ruošiasi kokiems nors bandymams.

Bendrovės „DigitalGlobe“ darytose nuotraukose matyti, kad vasario 22 dieną prie šios gamyklos buvo lengvųjų automobilių ir sunkvežimių, skelbia portalas NPR, turintis išskirtinę prieigą prie šių vaizdų.

Portalo teigimu, šioje vietoje taip pat buvo matyti traukinio vagonų ir kranų.

„Kai viską sudedi kartu, tikrai atrodo, kad šiaurės korėjiečiai stato raketą“, – pareiškė NPR cituojamas Monterėjuje veikiančio Midelsberio tarptautinių studijų instituto mokslininkas Jeffrey Lewisas.

Sanumdongo nuotraukų analizė buvo paskelbta praėjus kelioms dienoms po to, kai specializuota svetainė „38 North“ ir Strateginių ir tarptautinių studijų centras, remdamiesi kovo 6 dieną darytų palydovinių nuotraukų analize, pareiškė, jog Pchenjanas veikiausiai atnaujino veiklą tolimojo nuotolio raketų paleidimo stotyje Sohėje.

Penktadienį JAV prezidentas Donaldas Trumpas, neseniai susitikęs su Šiaurės Korėjos lyderiu Kom Jong Unu Vietname, pareiškė, kad nusiviltų, jei Pchenjanas atnaujintų raketų bandymus.

„Nustebčiau neigiama prasme, jei jis padarytų ką nors, dėl ko nesitarėme. Bet pažiūrėsime, kas nutiks. Labai nusivilčiau, jei būtų bandymai“, – teigė D.Trumpas.

Analitikų teigimu, realiau, kad Šiaurės Korėja šiuo metu planuoja paleisti palydovą, o ne išbandyti raketą. Visgi Vašingtonas greičiausiai nebūtų patenkintas ir palydovo paleidimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito