Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti
01 26

Ką rašo pasaulis: ar D.Trumpas laimės JAV rinkimus be jokios kovos?

Jungtinių Valstijų prezidentas Joe Bidenas, reaguodamas į antradienį Donaldo Trumpo pasiektą pergalę Naujojo Hampšyro valstijoje, pareiškė, kad jam dabar aišku, jog „Donaldas Trumpas bus respublikonų iškeltasis kandidatas“. Jeigu pirminių rinkimų rezultatai nuves iki scenarijaus, kurio ekspertai ir Europos šalių lyderiai baiminasi labiausiai, J.Bidenas politinėje dvikovoje dėl prezidento posto vėl susidurs su D.Trumpu. Tačiau ar jau viskas nuspręsta? Tradicinėje 15min pasaulio apžvalgoje pateikiame, ką apie tai rašo įtakingiausi leidiniai.
Spaudos apžvalga
Spaudos apžvalga / 15min koliažas

Antradienį Naujajame Hampšyre vykusiuose pirminiuose prezidento rinkimuose dalyvavo daugiau nei 300 tūkst. rinkėjų. Žiniasklaida pažymi, kad rekordinis norinčiųjų balsuoti skaičius pabrėžia D.Trumpui būdingą tendenciją mobilizuoti ne tik savo ištikimus šalininkus, bet ir aršiausius priešininkus.

Galutiniai rezultatai demonstruoja Respublikonų partijos susiskaldymą, nors buvęs prezidentas sparčiai skinasi kelią į nominaciją.

„AFP“/„Scanpix“/Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas
„AFP“/„Scanpix“/Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas

Šie pirminiai rinkimai valstijoje buvo rekordiniai pagal rinkėjų aktyvumą. Tai – reikšmingas įvykis, nes Naujasis Hampšyras nuolat sulaukia didesnės rinkėjų dalies nei kitos valstijos, kuriose vyksta pirminiai prezidento rinkimai.

Nepaisydamas triuškinamos pergalės per balsavimą Ajovoje ir dabar – Naujajame Hampšyre, D.Trumpas toliau planuoja reikšti savo radikalias dešiniąsias pažiūras, nė nebandydamas prisijaukinti nuosaikesnių rinkėjų.

Tačiau, anot BBC naujienų tarnybos, didelė elektorato dalis Jungtinėse Valstijose tiki, kad D.Trumpas yra „jų paskutinis šansas atkurti savo gražią šalį“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius