Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
02 09

„Ką rašo pasaulis“: ar Ukraina iš sąjungininkių sulauks smūgio žemiau juostos?

Karui Ukrainoje artėjant prie dviejų metų riboženklio, Kyjivas susiduria su vis didėjančia nežinomybe. Karščiausioje fronto vietoje – Avdijivkoje – rusų ir ukrainiečių artilerijos ugnies santykis yra penki prie vieno, todėl kariai priversti skaičiuoti kiekvieną šūvį. Didžiausias klausimas – ar Vašingtonas, kaip žadėjo anksčiau, toliau teiks paramą Ukrainai „tiek, kiek reikės“? O jeigu ne, ar Europa sugebės išlaikyti pagalbą be Amerikos palaikymo? Tradicinėje 15min spaudos apžvalgoje pateikiame, ką apie tai rašo įtakingiausi pasaulio leidiniai.
Spaudos apžvalga
Spaudos apžvalga / 15min koliažas

Po ne pirmo balsavimo šią savaitę Jungtinių Valstijų Senatui pavyko pasiekti šiokį tokį kompromisą. Atskyrus pagalbos Ukrainai, Izraeliui ir Indijos bei Ramiojo vandenyno regionui paketą nuo imigracijos ir valstybės sienų apsaugos projekto, ketvirtadienį Senatas nubalsavo už 95 mlrd. dolerių vertės susitarimą dėl pagalbos Ukrainai, Izraeliui ir Taivanui.

Dabar Senatas turės balsuoti dėl įstatymo projekto dar kartą. Kad jis būtų patvirtintas, reikia mažiausiai 60 balsų.

Reikėtų pažymėti, kad tai nėra galutinis sprendimas. Net jei Senatas patvirtins atsarginį įstatymo projektą, kuriame numatyta apie 60 mlrd. JAV dolerių (55,7 mlrd. eurų) Ukrainai, jo laukia sunkus kelias priėmimo link, nes tolesnei paramai Kyjivui nepritaria Atstovų Rūmams vadovaujantys respublikonai.

Situacijos sušvelninti nepadeda ir tokie įvykiai kaip penktadienį publikuotas Carlsono Tuckerio interviu su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

Vakarų žiniasklaidos priemonių vertinimu, Kremliaus vadovas sutiko duoti interviu, kad prieš JAV prezidento rinkimus galėtų kreiptis į respublikonus.

„Tai gali padidinti Donaldo Trumpo šansus būti perrinktam ir įtikinti respublikonus toliau blokuoti JAV karinę pagalbą Ukrainai“, – mano „The Washington Post“ žurnalistai.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Vladimiro Putino interviu Tuckeriui Carlsonui
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Vladimiro Putino interviu Tuckeriui Carlsonui

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus