Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 04

Ką rašo pasaulis: ataka prieš Lenkiją prilygtų savižudybei

Po nutraukto privačios samdinių grupės „Wagner“ maišto Rusijoje, jos pajėgos perkeltos į Baltarusiją, kur oficialiai padeda apmokyti baltarusių kariuomenę. Tačiau autoritarinio Baltarusijos prezidento Aliaksandro Lukašenkos pareiškimai apie samdinių „ekskursijas“ į Lenkiją, pratybos NATO narių pasienyje kelia įtampą regione. Paskutiniu lašu taurėje tapo „netyčinis“ Baltarusijos sraigtasparnių skrydis į Lenkijos teritoriją. Kas laukia toliau? Tradicinėje 15min pasaulio spaudos apžvalgoje pateikiama, ką apie tai rašo įtakingiausi amerikiečių, belgų, vokiečių, prancūzų ir britų leidiniai.
Spaudos apžvalga
Spaudos apžvalga / 15min koliažas

Nors tiksliai nežinoma, kiek „Wagner“ samdinių šiuo metu dislokuota Baltarusijoje, tačiau manoma, kad jų yra tūkstančiai. Savaitgalį Lenkijos premjeras Mateuszas Morawieckis pareiškė, kad daugiau kaip 100 jų persikėlė netoli Lenkijos sienos.

Baltarusijos diktatorius jau kurį laiką erzina Lenkiją, kol, galiausiai, antradienį į jos oro erdvę įskrido du baltarusių kariniai sraigtasparniai, kuriuos užfiksavo pasienio miesto Bialovežos gyventojai ir pasidalino jų nuotraukomis socialiniuose tinkluose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas