Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 26

Ką rašo pasaulis: įvykiai Belgorode – spjūvis Maskvai į veidą

Per pastaruosius mėnesius Rusija ne kartą susidūrė su išpuoliais savo teritorijoje – nuo bėgių lėkė traukiniai, degė naftos perdirbimo cechai, griaudėjo sprogimai ir virš Kremliaus skraidė dronai. Šią savaitę surengtas dvi dienas trukęs išpuolis Rusijos Belgorodo regione, kur kovotojai apšaudė miestus pasienyje ir pareiškė, kad atėjo išvaduoti savo tėvynės nuo Vladimiro Putino. Atsakomybę už išpuolį prisiėmė dvi Ukrainos pusėje kovojančios grupuotės: „Rusijos laisvės“ legionas ir Rusijos savanorių korpusas. Tradicinėje penktadienio spaudos apžvalgoje 15min aiškinasi, ką apie tai rašo įtakingiausi JAV, britų, vokiečių, prancūzų ir lenkų leidiniai.
Spaudos apžvalga
Spaudos apžvalga / 15min koliažas

CNN: disidentų reidas davė norimą rezultatą

Rusijos disidentai kovotojai, grįžę iš reido savo šalyje, pasirodė Ukrainoje su trofėjumi – pagrobtu Rusijos šarvuočiu, tačiau sunkiai laikėsi Kyjivo oficialaus paaiškinimo apie žygdarbį, pranešė CNN.

Legiono „Rusijos laisvė“ ir Rusijos savanorių korpuso nariai, kuriuos sudaro Rusijos piliečiai, Ukrainoje kovojantys prieš savo tėvynės kariuomenę, yra pavaldūs Ukrainos saugumo pajėgoms.

Interviu metu Rusijos savanorių korpuso lyderis Denisas Nikitinas tvirtino, kad „viskas, ką mes darome, kiekvienas sprendimas, kurį priimame už, už sienos [Rusijoje]... yra mūsų pačių sprendimas.“

Tačiau jis pripažino ir tam tikrą „padrąsinimą, paramą ir pagalbą“. D.Nikitino teigimu, jo pajėgos gali kreiptis pagalbos, patarimo į Kyjivą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi