Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 30

Ką rašo pasaulis: juodžiausia Vladimiro Putino diena

Šeštadienį visas pasaulis sulaikęs kvapą stebėjo, kaip privačios karinės grupuotės „Wagner“ tankai juda Maskvos link. Maištas Rusijoje buvo nuslopintas, o jo organizatorius Jevgenijus Prigožinas – ištremtas į Baltarusiją. Tačiau įvykiai nepraėjo be pasekmių: išryškėjo įtrūkimai Rusijos valdžios aparate, pamintas Vladimiro Putino autoritetas, o juodžiausią Rusijos lyderio dieną išgelbėjo Aliaksandras Lukašenka. Ką ši suirutė reiškia Rusijai, Ukrainai, pasauliui? Tradicinėje 15min spaudos apžvalgoje pateikiame, ką apie tai rašo įtakingiausi amerikiečių, britų, vokiečių, prancūzų ir lenkų leidiniai.
Užsienio spaudos apžvalga
Užsienio spaudos apžvalga / 15min nuotr.

„Deutsche Welle“: tai – tik griūties pradžia

„Galima teigti, kad V.Putinas neabejotinai prarado pozicijas, tačiau kam tai buvo naudinga (tarp Rusijos elito) – šiuo metu vyksta aktyvi kova ir aplink tvyro daug neaiškumų. Turėtume nepamiršti, kad šis įvykis greičiausiai nustebino daugelį įtakingų veikėjų pačioje Rusijoje“, – Vokietijos leidiniui „Deutsche Welle“ dėstė Regensburgo universiteto Rusijos specialistas Fabianas Burkhardtas.

Jis mano, kad tarp įvairių Rusijos valstybės valdymo sistemos galios centrų vyksta viešas ir ne toks viešas „bendravimas“, kuris gali labai skirtis vienas nuo kito. Žalos V.Putinui ir jo sistemai mastas priklausys nuo to, kaip baigsis „Wagner“ savininko J.Prigožino sukilimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas