Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 05

Ką rašo pasaulis: kas padengs kovos su klimato kaita sąnaudas

Klimato kaita – vienas opiausių klausimų nūdienos pasaulyje. Tirpstantys ledynai, gamtos stichijos kelia vis daugiau iššūkių visų šalių gyventojams. Kelias dienas, pirmiausia Romoje, o vėliau ir Glazge, pasaulio lyderiai tarėsi, ką daryti, kad padėtis pasikeistų. Tačiau atsakymų – mažiau nei klausimų. 15min apžvelgia, ką šia tema rašo pasaulio spauda.
Užsienio spaudos apžvalga
Užsienio spaudos apžvalga / 15min koliažas

Į Jungtinių Tautų klimato konferenciją COP26 savaitės pradžioje susirinkę pasaulio lyderiai išgirdo raginimų išgelbėti žmoniją ir ateities kartas.

Tačiau spręsti klimato kaitos klausimą nėra taip paprasta. Dalis Europos Sąjungos valstybių, tokių kaip Lenkija ir Čekija, yra labai priklausomos nuo iškastinio kuro, kurio, pagal Bendrijos reikalavimus, turėtų atsisakyti.

Dar daugiau klausimų kyla dėl Rusijos ir Kinijos. Pastaroji yra viena taršiausių valstybių pasaulyje. Nors valstybių lyderiai sutarė, kad būtina kovoti su klimato kaita, konkrečių įsipareigojimų ir datų nebuvo nustatyta ir dabar.

Užsienio spaudos puslapiuose netrūksta kritikos valstybių vadovams dėl kovos su klimato kaita. Bet yra ir vilties, kad galbūt šį kartą jau bus iš tikrųjų veikiama.

Negana to, jei prieš dešimtmetį dar būdavo įmanoma išgirsti su mokslo duomenimis prasilenkiančių teiginių, kad pasaulinis atšilimas apskritai nėra pavojingas, šiandien tokių skeptikų nebeliko – klimato krizė tikra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento