Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 09 02

Ką rašo pasaulis: ko laukti iš Ukrainos kontrpuolimo?

Ukrainos kariuomenė pirmadienį paskelbė pradėjusi kontrpuolimą rusų okupuotoje Chersono srities dalyje. Ukraina skelbė, kad pralaužė pirmąją Rusijos gynybos liniją, rusai tikina atrėmę puolimą. Ukrainiečius imtis kontrpuolimo skatina tiek gamtinės, tiek politinės sąlygos. 15min tradicinėje penktadienio apžvalgoje pateikia, ką šia tema rašo Įtakingiausi JAV, Jungtinės Karalystės, Prancūzijos, Vokietijos ir Lenkijos leidiniai.
Užsienio spaudos apžvalga
Užsienio spaudos apžvalga / 15min koliažas

„Le Figaro“: Ukraina perėjo į puolimą

Pirmą kartą nuo karo pradžios Ukraina nebėra gynybinėje pozicijoje prieš Maskvą, konstatuoja Prancūzijos laikraštis „Le Figaro“.

„Jei Ukraina dabar pradėjo kontrpuolimą, tai visų pirma dėl to, kad būtina užkirsti kelią rusams rengti referendumus okupuotuose regionuose ir taip atimti iš Maskvos galimybę įsitvirtinti, o vėliau įteisinti savo valdžią Ukrainos teritorijose.

Be to, tai leidžia Ukrainai palaikyti savo gyventojų ir Vakarų rėmėjų moralę. Galiausiai, užėmus Chersoną, būtų užtikrintas Mykolajivas ir visa pietų Ukraina, o Krymui iškiltų tiesioginė grėsmė: trumpai tariant, reikia perkelti kovą į priešininko pusę“, – teigia laikraštis.

AP/„Scanpix“ nuotr./Chersonas
AP/„Scanpix“ nuotr./Chersonas

„The New York Times“: Pentagonas vertina atsargiai

Įtakingiausias JAV leidinys „The New York Times“, vertindamas įvykius Chersono srityje, pasitelkia ne vieno eksperto nuomonę. Štai pasak australų karinio eksperto Micko Ryano, vienas iš klausimų, susijusių su dabartine operacija, yra Ukrainos karinių ambicijų mastas.

„Tai gali apimti žemių į vakarus nuo Dnipro upės, į kurias įeina Chersono miestas, arba visų pietų žemių susigrąžinimą“, – mano jis.

Jau kelias savaites Ukrainos artilerija taikosi į Rusijos amunicijos sandėlius ir sausumos tiekimo linijas bei tiltus. Šių pastangų palaikymas ir antžeminio puolimo organizavimas būtų lemiamas operacijoje, kurioje svarbiausia būtų ne tik greitis, bet ir kantrybė, rašo „The New York Times“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas