Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 19

Ką rašo pasaulis: „nenugalimas“ Rusijos ginklas – tik akių dūmimas?

Ukraina skelbia numušusi jau ne vieną Rusijos hipergarsinę raketą „Kinžal“. Savo ruožtu Maskva aiškino sunaikinusi Kyjivui Vakarų perduotą sistemą „Patriot“. Abi pusės apie savo praradimus skelbia nedaug, tačiau akivaizdu, kad kova dėl oro erdvės vyksta intensyviai. 15min savo tradicinėje penktadienio apžvalgoje skelbia, ką šia tema rašo įtakingiausi JAV, britų, lenkų ir prancūzų leidiniai.
Užsienio spaudos apžvalga
Užsienio spaudos apžvalga / 15min koliažas

„Business Insider“: „Patriot“ nėra nesusekama

Strateginių ir tarptautinių studijų centro Priešraketinės gynybos projekto direktoriaus pavaduotojas Ianas Williamsas „Business Insider“ teigė, kad „visada yra tikimybė, jog į „Patriot“ bus pataikyta“.

Anot jo, priešraketinė gynyba niekada nebūna nepriekaištinga, ir nors sunku išvesti iš rikiuotės visą bateriją, užtenka sėkmingo smūgio į radarą, kad sistema taptų nenaudinga.

„Rusija teigė, kad „Patriot“ yra tinkamas taikinys, ir apskritai, „jei radaras spinduliuoja“, o taip būna, kai jis įjungtas ir seka taikinius, „nesvarbu, koks tai radaras, paprastai jį gana lengva pastebėti, jei turite tinkamą įrangą“, – aiškino I.Williamsas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus