Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ką rašo pasaulis: po dar vienų vaikų žudynių JAV – bejėgiškumo jausmas

Scenarijus matytas jau ne kartą. Šaudynės, aistringos kalbos apie būtinas reformas – ir jų sustabdymas net nepasiekus Senato. Taip, kaip JAV reaguojama į naujausias masines šaudynes mokykloje Teksase, kur 18-metis nužudė 19 vaikų ir dvi mokytojas, jau puikiai pažįstama. Apie šaunamaisiais ginklais patvinusią Ameriką po dar vienos tragedijos – tradicinėje penktadieninėje 15min užsienio spaudos apžvalgoje.
Užsienio spauda – apie naujas šaudynes JAV mokykloje
Užsienio spauda – apie naujas šaudynes JAV mokykloje / Igno Krakio iliustr.

Išpuolis Juvaldyje – nedidelėje gyvenvietėje, esančioje maždaug už valandos kelio nuo Meksikos sienos – buvo daugiausiai aukų pareikalavusios šaudynės JAV mokykloje per pastaruosius kelerius metus ir naujausias kruvino smurto panaudojant ginklus atvejis Amerikoje.

„Kaip tauta, turime paklausti, kada, dėl Dievo, ketiname pasipriešinti ginklų lobistams? Kada, dėl Dievo, padarysime tai, ką visi giliai širdyje žinome, kad reikia padaryti?“ – netrukus paklausė JAV prezidentas Joe Bidenas.

Bet padaryti jis, kaip rašo „The New York Times“, daug negali, tad greičiausiai paraginimais viskas ir baigsis – Amerikoje teisė įsigyti ir laikyti šaunamuosius ginklus yra tapusi kultūriniu klausimu, o ją aršiai gina ginklų pramonės lobistų gausiai finansuojami ir Konstitucija mojuojantys respublikonai.

15min apžvelgia, ką apie šaudynes Teksase ir galimybes reguliuoti šaunamųjų ginklų įsigijimą rašo JAV, Jungtinės Karalystės ir Prancūzijos žiniasklaida.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas