Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 22

Daug gandų – mažai faktų: ką žinome apie Ramzano Kadyrovo sveikatos būklę?

Čečėnijos lyderio Ramzano Kadyrovo sveikatos būklė tapo audringų diskusijų objektu. Yra kelios versijos – kad R.Kadyrovas guli ligoninėje, kad jis yra komos būsenoje ar net mirė. Tuo metu pats R.Kadyrovas tvirtina, kad su juo viskas gerai. Kodėl vėl pasklido gandai apie Čečėnijos lyderio sveikatos būklę?
Ramzanas Kadyrovas
Ramzanas Kadyrovas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip viskas prasidėjo

Rugsėjo 14 ir 15 dienomis įvairūs susirašinėjimo platformos „Telegram“ kanalai, čečėnų aktyvistai, žiniasklaida ir šaltiniai Ukrainos žvalgybos tarnybose aktyviai pradėjo skleisti informaciją apie R.Kadyrovo sveikatos būklę.

Dar didesnis ažiotažas prasidėjo po čečėnų opozicionieriaus „Telegram“ kanalo NIYSO pareiškimo, kad R.Kadyrovą ištiko koma.

Ukrainos leidinys „Obozrevatel“, remdamasis šaltiniais, rašė, kad R.Kadyrovas „kelias dienas yra komos būsenos“. Kaip skelbiama, Čečėnijos lyderis buvo išvežtas į Maskvą, tačiau ten esantys gydytojai negalėjo jam padėti, todėl jis buvo išvežtas atgal į Grozną.

Tuo tarpu Ukrainos gynybos žvalgyba pranešė, kad R.Kadyrovo „kelios ligos paūmėjo ir jo būklė laikoma sunkia“, pranešė nepriklausoma Rusijos žiniasklaida „Meduza“.

Įrodymų tiems teiginiams nebuvo pateikta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus