Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaliningrado tranzitas: ar sritis neliks be alkoholio, kurio vežimą draudžia ES sankcijos?

Nuo liepos 10 dienos Lietuva pradėjo taikyti platesnes ES sankcijas, kurios draudžia iš Rusijos į Rusijai priklausančią Kaliningrado sritį, be kita ko, per Lietuvos teritoriją gabenti ir alkoholį ar jo produktus. Tačiau Kaliningrado verslininkai tikina, kad srityje šio produkto nepritrūks.
Raušiai
Raušiai / 123rf.com nuotr.

Kaliningrade veikiančios bendrovės „Konti Group“ direktorių tarybos pirmininkas Igoris Krupickis portalui gazeta.ru sakė, kad dėl Lietuvos įvesto alkoholio tranzito draudimo alkoholiniai gėrimai į regioną bus gabenami jūra. Jo teigimu, asortimentas įmonėse sumažėjo ne dėl draudimo, o dėl to, kad kai kurios įmonės apribojo eksportą į Rusiją.

„Manau, kad jokių apribojimų nebus, nes tai, ko negalima atgabenti geležinkeliu, bus atgabenta jūra. Alkoholis nėra maistas, jį galima įvežti ir sukurti tam tikras atsargas. Manau, kad alkoholio atvežimas iš žemyno nebus problema“, – sakė jis.

Pranešama, kad jūra į Kaliningrado sritį Rusijos laivai jau gabena ir kitą svarbią prekę – cementą, kurio vežimą per Lietuvos teritoriją taip pat draudžia ES sankcijos.

Pasak I.Krupickio, alkoholio asortimentas restoranuose ir parduotuvėse sumažėjo dėl to, kad kai kurios įmonės apribojo eksportą į Rusiją.

„Asortimento sumažėjimas nebus su tuo susijęs. Tai susiję su tuo, kad iš esmės daugelis bendrovių riboja eksportą į Rusiją. Tai bendra tendencija. Žinome, kad rusiško alkoholio iš esmės nėra. Manau, kad kai kurių rūšių vynus pakeis kitų rūšių vynai. Su stipriuoju alkoholiu yra sunkiau, nėra gamintojų, bet mes taikysimės prie esamos situacijos“, – sakė verslininkas.

Išplėstas draudžiamų vežti prekių sąrašas

Lietuva nuo pirmadienio išplėtė sankcijų Rusijai taikymą. Nuo vidurnakčio per Lietuvą ir kitas Europos Sąjungos šalis nebegalima vežti rusiško cemento ir alkoholio.

Nuo birželio vidurio draudžiamas plieno vežimas.

Lietuvos valdžios atstovai teigia pavasarį gavę Europos Komisijos išaiškinimą, kad draudimas įvežti sankcionuotas prekes apima ir jų tranzitą per Lietuvą.

Rusijos režimas tai vadina Kaliningrado blokada ir žada imtis atsakomųjų priemonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito