Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Kam jūs iš viso reikalingi“: „Achmat“ vadas šauktinių motinoms pažadėjo rojų po mirties

Rusijos gynybos ministerijos pagrindinio politinio ir karinio departamento vadovo pavaduotojas ir Čečėnijos specialiųjų pajėgų „Achmat“ vadas Apti Alaudinovas pirmadienio rytą savo „Telegram“ kanale paskelbė vaizdo įrašą, kuriame kritikavo šauktinių tėvus, nenorinčius, kad jų vaikai kovotų Kursko srityje.
Apti Alaudinovas
Apti Alaudinovas / Imago / Scanpix nuotr.

Kariškis jų klausė, kam Rusijai tuomet reikalingi jie ir jų vaikai. Mirties atveju šauktiniai, kovojantys Kursko srityje, pateks į rojų, pažadėjo A.Alaudinovas.

„Pastaruoju metu stebiu tokį vaizdą – verksmai, protrūkiai dėl to, kad šauktiniai neturėtų kariauti. Ir apskritai, kodėl jie apskritai yra Kursko srityje? Draugai, kas iš to, kad jūsų aštuoniolikmečiai vaikai, kurie jau yra Gynybos ministerijoje, jie yra kariškiai, neturėtų ginti tėvynės net tada, kai ją puola priešas ir kai jis yra mūsų teritorijoje. Apskritai turiu jums vieną klausimą: kam šiai šaliai reikalingi jūs ir jūsų vaikai?“ – A.Alaudinovas sakė savo „Telegram“ kanale.

Kartu „Achmat“ vadas pažymėjo, kad supranta tik tuos tėvus, kurie nepatenkinti atlygiu šauktiniams – jis pasiūlė jų vaikams pasirašyti sutartis. „Taip, aš suprantu, jei sakote, jūs turite sutartis, o mūsų vaikai gauna mažus atlyginimus ir dar kažką, jie gali lengvai pasirašyti sutartį ir eiti tarnauti kaip ir kiti“, – sakė jis.

A.Alaudinovas taip pat pažymėjo, kad „Achmat“ specialiosiose pajėgose yra labai daug 18-20 metų amžiaus kovotojų: „Ir tai yra didvyriai, kuriais aš didžiuojuosi. Jie kovoja kaip vyrai. Mes neturėtume iš 18-mečių šauktinių vyrų daryti vaikų, kuriems turėtume duoti žinduką ir pasiųsti miegoti. Tai tėvynės gynėjai, tokie pat kaip mes. Jis turi tai suprasti, jis turi būti tam pasirengęs.“

„Achmat“ vadas taip pat prisiminė Vladimiro Putino pažadą, kad karo prievolininkai nedalyvaus kare: „Bet šiandien yra karas, priešas atėjo pas mus. <...> Šiandien mūsų šalyje visi, nuo mažo iki didelio, turi stovėti rikiuotėje. Nežus niekas, kam nelemta žūti. Bet jei mirsi gindamas savo tėvynę, savo tikėjimą Dievu, pateksi į dangų. O kas gali būti žmogui geriau už rojų Visagalio kelyje. Nieko!“

Po Ukrainos įsiveržimo Rusijos Kursko srityje paaiškėjo, kad sieną ten saugo tik gynybos pajėgos, pasieniečiai ir nedideli kariuomenės daliniai, įskaitant šauktinius. Kaip rašo „The Washington Post“, galiausiai į nelaisvę pateko daugiau kaip 250 šauktinių.

Nepaisant V.Putino pažado nesiųsti šauktinių į karą ir tėvų, reikalaujančių, kad jų sūnūs būtų perkelti iš kovų zonos, raginimų, šauktiniai iš Kursko srities nebuvo perkeliami į kitus regionus. Be to, į karo zonas pradėta perkelti šauktinius ir iš kitų šalies regionų, dėl ko skundėsi tėvai.

Karo tinklaraštininkų bendruomenėje ėmė rastis pareiškimų, pritariančių šauktinių dalyvavimui kovinėse operacijose. Michailas Zvinčiukas, „Telegram“ kanalo „Rybar“ autorius, teigė, kad „šauktiniai yra tokie pat kareiviai“. Valstybės Dūmos deputatas Andrejus Guruliovas komentare „Financial Times“ teigė, kad jam „gaila vaikinų“, tačiau pažymėjo, kad „mes juos naudojome kovai...“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas