Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kamalos Harris auskarai per debatus – kaip iš šnipų filmo: ar jie tikrai buvo ausinės?

Po kandidatų į JAV vadovus debatų internete pasirodė ne viena sąmokslo teorija. Bene greičiausiai paplitusi ir viena keisčiausių buvo apie dabartinės viceprezidentės Kamalos Harris auskarus, kurie, pasak internautų, iš tiesų buvo belaidės ausinės.
Donaldas Trumpas ir Kamala Harris
Donaldas Trumpas ir Kamala Harris / „AFP“/„Scanpix“

Sudomino ir lietuvius

Ši legenda greitai pasiekė ir lietuvius, kurie dalijosi nuotraukomis, pastebėdami, kad kažkas čia neva ne taip.

„Kvepia nešvariu žaidimu, nors turbūt nieko keisto, ar ne.

Kai klounas persikelia į rūmus, jis netampa karaliumi. Rūmai virsta cirku.

Turkų patarlė“, – rašė viena „Facebook“ vartotoja.

„Užtat globalistinė žiniasklaida užsiėmusi bandymu juodą pateikti kaip baltą. Visi mato Kamalos pralaimėjimą net su specialiomis ausinėmis ir sufleriais ausyse, bet globalistai dainuoja, kad ji neva pasirodė užtikrintai. Tai, žinoma, tiesa. O kai kurie mūsų ekspertai taip pat kartoja globalistų klaidą“, – aiškino kitas internautas.

Ekrano nuotrauka iš „Facebook“
Ekrano nuotrauka iš „Facebook“

„Facebook“ įrašuose matyti viena šalia kitos suklijuotos nuotraukos. Vienoje jų matoma K.Harris ausis su auskaru, o kitoje – panašiai atrodančios belaidės ausinės.

Auskarus nešiojo ir anksčiau

K.Harris debatų metu įsisegti auskarai buvo su dideliu perlu ir dviem auksiniais koteliais, išlenktais J forma.

Interneto svetainėje „What Kamala Wore“, kurioje aprašomos K.Harris aprangos detalės ir nurodomi jų gamintojai, paminėta, kad auskarai yra „Tiffany & Co“ gamybos. Šis auskarų modelis su pietų jūros perlais yra iš „Tiffany Hardwear“ kolekcijos.

„What Kamala Wore“/Kamalos Harris debatų metu segėti auskarai
„What Kamala Wore“/Kamalos Harris debatų metu segėti auskarai

To paties modelio auskarų šiuo metu juvelyrikos gamintojo svetainėje rasti nepavyko. Tačiau, nors K.Harris auskaruose įsodintas perlas yra didesnis, gamintojo puslapyje randami šios kolekcijos pavyzdžiai išties labai panašūs.

„Praėjusį vakarą (debatų metu – red. past.) buvo skleidžiamas keistas pasakojimas, kad viceprezidentė segėjo auskarus su garso imtuvu.

Drąsiai galiu pareikšti, kad taip tikrai nebuvo. Tai tie patys „Tiffany“ auskarai, kuriuos ji nešiojo ištisus mėnesius“, – rašė puslapio „What Kamala Wore“ žurnalistė.

Šioje svetainėje galima rasti ir senesnį įrašą, kuriame nurodoma, jog K.Harris pamėgti auskarai yra gaminami „Tiffany & Co“. Taip pat pateikiama ne viena nuotrauka, kurioje viceprezidentė matoma su šiais papuošalais.

Internete taip pat galima rasti kadrų, kuriuose K.Harris matoma įsisegusi tą pačią auskarų porą (čia, čia, čia).

Kamala Harris / IMAGO/Aaron Schwartz - CNP / IMAGO/MediaPunch
Kamala Harris / IMAGO/Aaron Schwartz - CNP / IMAGO/MediaPunch

Išjuokė gamintojas

Nuotraukoje matomos belaidės ausinės „Nova H1 Audio Earrings“ iš tolo gali pasirodyti panašios į K.Harris auskarus vien dėl to, kad abu dizainai turi baltus perlus. Tačiau pažvelgus iš kiek arčiau akivaizdu, jog tai nėra tas pats produktas. K.Harris auskarai po perlu turi du auksinius išsišakojimus, o belaidės ausinės – vieną.

Į šią keistą sąmokslo teoriją sureagavo ir auskarų gamintojas „Icebach Sound Solutions“. Jų atstovas pateikė kandų ir pašaipų atsakymą.

„Nežinome, ar ponia Harris naudojo vieną iš mūsų gaminių. Panašumas stulbinantis, ir, nors mūsų gaminys nebuvo specialiai sukurtas naudoti prezidento debatuose, vis dėlto jis tam tinka“, – teigė generalinis direktorius Malte Iversenas.

„Reuters“/„Scanpix“/Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas
„Reuters“/„Scanpix“/Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas

Jis šaipėsi iš D.Trumpo, teigdamas, kad „siekdama užtikrinti vienodas sąlygas abiem kandidatams“, bendrovė kuria ir vyrišką atitikmenį, kurį „netrukus galės pasiūlyti D.Trumpo kampanijai“.

„Pasirinkti spalvą šiek tiek sudėtinga, nes oranžinė spalva nedera su daugeliu spalvų“, – pašaipiai pridūrė M.Iversenas.

Jis taip pat užsiminė, jog šiuo metu ausinių prekyboje neliko. Be to, kompanija ruošia ieškinį prieš didelę Kinijos technologijų bendrovę, tariamai pažeidusią jų patentus.

Debatų metu naudotis ausinukais yra griežtai draudžiama, nes kampanijos darbuotojai negali bendrauti su kandidatais ir per reklamines pertraukas.

Panaši melagiena 2020 m. buvo paskelbta ir apie Joe Bideną, teigianti neva prezidentas prieš tuometinius rinkimus miesto rotušėje ir debatų metu nešiojo ausines.

15min verdiktas: melas. Nėra jokių įrodymų, kad K.Harris auskarai iš tiesų buvo belaidės ausinės. Viceprezidentės auskarai pagaminti juvelyrikos kompanijos „Tiffany & Co“. Su šiais auskarais anksčiau ji buvo užfiksuota ne vieną kartą.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Meta“, ja siekiama stabdyti klaidinančių naujienų plitimą socialiniame tinkle. Daugiau apie programą ir jos taisykles – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas