Sportas gyvai

Kaip Pchenjanas ruošiasi pirmajam V.Putino vizitui po dviejų dešimtmečių pertraukos?

Rusijos prezidento Vladimiro Putino vizitui besiruošianti Šiaurės Korėja pasistengė kaip reikiant: ne vieną Pchenjano gatvės kilometrą puošia Rusijos vadovo portretai ir plevėsuoja šalies vėliavos. Tai – pirmasis V.Putino vizitas į vieną didžiausioje izoliacijoje gyvenančių valstybių pasaulyje per 25 metus.

Socialiniuose tinkluose gausu vaizdo įrašų, kuriuose užfiksuota, kaip Šiaurės Korėja ruošiasi Rusijos prezidento atvykimui: gatvės, kuriomis pagal planą turėtų važiuoti jo konvojus, išpuoštos V.Putino portretais.

Remiantis pirmadienį paskelbtais Kremliaus pareiškimais, V.Putinas birželio 18-19 d. lankysis Šiaurės Korėjoje, o birželio 19-20 d. vyks į Vietnamą. Tai pirmoji jo kelionė į Šiaurės Korėją nuo 2000 m.

VIDEO: Pchenjanas išpustytas prieš V.Putino vizitą: gatvėse tūkstančiai portretų ir Rusijos vėliavų

Antradienį Kremlius paskelbė dokumentą, patvirtinantį, jog Rusija svarsto galimybę pasirašyti „strateginės partnerystės“ sutartį su Šiaurės Korėja.

V.Putino patarėjas diplomatijos klausimais Jurijus Ušakovas Rusijos žiniasklaidai teigė, kad bus pasirašyti „svarbūs, labai reikšmingi dokumentai“, turėdamas omenyje „galimą visapusiškos strateginės partnerystės sutarties sudarymą“.

Šiaurės Korėja nuo karo Ukrainoje pradžios į tarptautinę areną sugrįžo ne tik kaip šalis, grasinanti balistinėmis raketomis kaimyninėms valstybėms, bet ir kaip artima Rusijos sąjungininkė.

Socialinių tinklų nuotrauka/Pchenjanas laukia V.Putino
Socialinių tinklų nuotrauka/Pchenjanas laukia V.Putino

Pasak pranešimų, Pietų Korėja ne kartą aprūpino Rusiją amunicija, kuri jai taip reikalinga kovos veiksmams Ukrainoje tęsti.

Praeitą savaitę Pietų Korėjos gynybos ministras Shinas Wonsikas pareiškė, kad buvo užfiksuoti tūkstančiai siuntimui paruoštų konteinerių, kuriuose, kaip manoma, yra beveik 5 mln. Rusijai skirtų artilerijos sviedinių.

„Tikėtina, kad V.Putinas sieks glaudesnio bendradarbiavimo su Šiaurės Korėja saugumo srityje, ypač karinio aprūpinimo srityje, pavyzdžiui, artilerijos sviediniais, kurie būtini norint pasinaudoti pergalės galimybe“, – anksčiau pažymėjo ministras.

Socialinių tinklų nuotrauka/Pchenjanas laukia V.Putino
Socialinių tinklų nuotrauka/Pchenjanas laukia V.Putino

Be to, V.Putinas neseniai pripažino, kad Pchenjanas padeda Rusijai jos kare prieš Ukrainą. Antradienį Šiaurės Korėjos laikraštyje publikuotame straipsnyje autoritarinis Rusijos prezidentas padėkojo Šiaurės Korėjai už suteiktą amuniciją ir pabrėžė, kad Rusija labai vertina „tvirtą“ paramą „specialiajai karinei operacijai“ Ukrainoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius