Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Karalius Karolis III pasakė inauguracinę kalbą JK parlamente

Naujasis Jungtinės Karalystės suverenas Karolis III, įžengęs į sostą praėjusią savaitę mirus jo motinai, karalienei Elžbietai II, pirmadienį pasakė savo inauguracinę kalbą šalies parlamente.
Karaliaus Karolio III paskelbimo monarchu ceremonija
Karaliaus Karolio III paskelbimo monarchu ceremonija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Šiandien stovėdamas prieš jus, negaliu nepajusti mus supančios istorijos svorio, kuris primena mums svarbias parlamentines tradicijas, kurioms atsidavę abiejų rūmų nariai“, – sakė jis Vestminsterio salėje susirinkusiems žemųjų Bendruomenių Rūmų ir aukštųjų Lordų Rūmų nariams.

„Parlamentas yra gyvas ir kvėpuojantis mūsų demokratijos instrumentas“, – pridūrė jis, pažymėdamas, kad karalienė parodė „nesavanaudiškos pareigos pavyzdį, kuriuo, padedamas Dievo ir jūsų patarimų, esu pasiryžęs ištikimai sekti“.

Karstas su velionės monarchės palaikais nuo trečiadienio vakaro iki rugsėjo 19-ąją vyksiančių valstybinių laidotuvių gulės Vestminsterio salėje.

Toliau Karolis III keliaus į Škotiją, kur prisijungs prie procesijos, lydinčios karalienės karstą į Edinburgo Šv. Egidijaus katedrą. Karstas ten bus laikomas parą, o antradienį bus išskraidintas į Londoną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas