Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 04 /22:35

Kyjivas: rusų nuostoliai per kovas dėl Bachmuto 7,5 karto didesni už Ukrainos nuostolius

Ukrainos Generalinis štabas šeštadienį praneša, kad Rusijos okupantai daugiausia dėmesio skiria bandymams visiškai užimti Luhansko ir Donecko sritis. Ukraina yra pasirengusi pradėti ilgai lauktą kontrpuolimą prieš Rusiją, tačiau baiminasi didelių nuostolių dėl Maskvos oro pajėgų pranašumo, teigė su invazija besigrumiančios šalies prezidentas Volodymyras Zelenskis.
Ukrainos karys prie Bachmuto
Ukrainos karys prie Bachmuto / „AP“/„Scanpix“

Suprasti akimirksniu

  • Rusijos nepriklausoma žiniasklaidos priemonė „Mediazona“ kartu su BBC nustatė 24 470 rusų karių, žuvusių per pastaruosius 15 karo mėnesių, pavardes.
  • Rusijos okupantai daugiausia dėmesio skiria bandymams visiškai užimti Luhansko ir Donecko sritis.
  • Indonezijos gynybos ministras pasiūlė planą, kaip užbaigti Rusijos karą Ukrainoje.
  • Ukraina yra pasirengusi pradėti ilgai lauktą kontrpuolimą prieš Rusiją, tačiau baiminasi didelių nuostolių dėl Maskvos oro pajėgų pranašumo, teigė Volodymyras Zelenskis.
  • Prezidentas Volodymyras Zelenskis sakė, kad Kyjivui nėra prasmės dalyvauti NATO aukščiausiojo lygio susitikime Vilniuje, jei Aljansas nepateiks Ukrainai kvietimo tapti NATO nare arba „kokio nors signalo“.
  • Jevgenijus Prigožinas šeštadienį pareiškė, kad yra pasirengęs siųsti kovotojus į Rusijos Belgorodo regioną, kuris ribojasi su Ukraina ir yra aktyviai apšaudomas.
Tiesiogiai  30 s.
Naujausi viršuje
Naujausi apačioje

Patriarchas Kirilas giria V.Putiną, padovanojusį Bažnyčiai brangų meno kūrinį

22:35

Maskvos patriarchas Kirilas sekmadienį pagyrė prezidentą Vladimirą Putiną už garsiausios Rusijos ikonos perdavimą iš muziejaus Ortodoksų Bažnyčiai, šaliai „susiduriant su didžiulėmis priešų pajėgomis“.

Beveik 600 metų senumo legendinio Andrejaus Rubliovo viduramžiais nutapytas „Trejybės“ paveikslas šį savaitgalį buvo pastatytas pagrindinėje Maskvos Kristaus Išganytojo katedroje, nepaisant meno saugotojų protestų.

Beveik šimtmetį jis buvo saugomas Maskvos Tretjakovo galerijoje, o ekspertai perspėjo, kad Bažnyčioje itin trapi ikona nebus tinkamai apsaugota.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Patriarchas Kirilas Andrejaus Rubliovo „Trejybės“ fone
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Patriarchas Kirilas Andrejaus Rubliovo „Trejybės“ fone

Kremlius tikėjosi, kad Bažnyčia surinks paramą masiniam puolimui Ukrainoje.

Kai ikona buvo atidengta didžiulėje katedroje Maskvos centre, patriarchas Kirilas sakė, kad V.Putinas kritiniu metu priėmė istorinį sprendimą.

„Tokie įvykiai neįvyksta be tiesioginio Dievo įsikišimo“, – sakė 76-erių religinis lyderis, kuriam dėl paramos Ukrainos puolimui taikomos Jungtinės Karalystės ir Kanados sankcijos.

Praėjusį mėnesį V.Putinas pasirašė dekretą, kuriuo ikoną iš muziejaus padovanojo Bažnyčiai.

„Mano prašymu jis priėmė istorinį sprendimą“, – sakė patriarchas Kirilas per mišias, kai ikona buvo atvežta į katedrą.

Jis sakė, kad tai įvyko simboliniu momentu, „kai mūsų tėvynė, kaip žinote, susiduria su didžiulėmis priešo pajėgomis“.

Patriarchas Kirilas sakė, kad Bažnyčios vadovybė meldė Dievą „padėti mūsų tėvynei“ ir „mes taip pat meldėmės už mūsų stačiatikių prezidentą Vladimirą Putiną“.

Jis sakė, kad meldžiasi už Rusijos ginkluotąsias pajėgas, kurios jau daugiau nei metus kovoja Ukrainoje.

Ikona į katedrą buvo atvežta vėlai šeštadienį. Keli baltas pirštines mūvintys vyrai ją išnešė iš sunkvežimio.

Meno kūrinys buvo padėtas stiklinėje dėžėje katedroje, o Rusijos žiniasklaida pranešė, kad sekmadienį jo pamatyti atėjo tūkstančiai tikinčiųjų.

Rusija teigia, kad smogė į Rusiją bandžiusiai patekti ukrainiečių diversantų grupei

19:58

Rusijos kariuomenė sekmadienį pranešė, kad smogė ukrainiečių teroristų grupuotei, bandžiusiai pereiti į Rusijos vakarinę Belgorodo sritį, kurią šią savaitę intensyviai apšaudė ukrainiečiai.

„Birželio 4 dieną Vakarų karinės apygardos valstybės sieną saugantys padaliniai ir Federalinės saugumo tarnybos pasienio tarnyba užfiksavo diversinės ukrainiečių teroristų grupės bandymą persikelti per upę ties Novaja Tavolžankos gyvenviete“, – sakoma Rusijos kariuomenės pranešime.

„Priešas nukentėjo nuo artilerijos. Priešas išsisklaidė ir atsitraukė“, – priduriama jame.

Belgorodo gubernatorius sako esąs pasirengęs susitikti su proukrainietiškais kovotojais

18:19

Su Ukraina besiribojančios Rusijos Belgorodo srities gubernatorius sekmadienį pareiškė, kad yra pasirengęs susitikti su atsakomybę už išpuolius regione prisiėmusiais rusų proukrainietiškais kovotojais po to, kai šie pasiūlė susitikti su pareigūnais ir apsikeisti belaisviais.

„Vienintelis dalykas, kuris mane stabdo nuo derybų su jais, yra mūsų vaikinai, kurie yra jų rankose ir galbūt jau mirę“, – platformoje „Telegram“ sakė Viačeslavas Gladkovas.

„Bet jei jie nėra mirę, tai nuo 17 val. (vietos ir Lietuvos laiku) iki 18 val. susitinkame automobilių pasienio punkte Šebekine. Aš garantuoju saugumą“, – pridūrė jis.

Kartu su Ukrainos pajėgomis kovojančios rusų grupės pareiškė, kad pastarosiomis dienomis pradėjo naujus išpuolius Rusijos Belgorodo srityje, kuri ribojasi su Ukraina. Viena iš grupių, Rusijos savanorių korpusas, sekmadienį paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti tariamas reidas į šią sritį.

Ankstesnius išpuolius Belgorode, dėl kurių Rusijos pareigūnai buvo priversti evakuoti tūkstančius vietos gyventojų, kai kurie stebėtojai vertino kaip Ukrainos pastangas atitraukti Maskvos dėmesį ir išplėsti savo pajėgas prieš planuojamą kontrpuolimą.

Ukraina: kontrpuolimo pradžia „nebus paskelbta“

17:56

Ukrainos kariuomenė pakartojo raginimus laikytis tylos dėl šiandien ilgai laukto kontrpuolimo.

Pareigūnai atkalbėjo piliečius nuo spekuliacijų apie operaciją, sakydami, kad tai gali padėti priešui. 

Jie užkardė visuomenės narių dalijimąsi vaizdais ar filmuota medžiaga, kurioje užfiksuota, kaip oro gynybos sistemos pastarosiomis dienomis numuša Rusijos raketas. 

„Planai mėgsta tylą. Apie pradžią nebus paskelbta“, – sakė ministerija vaizdo įraše, paskelbtame oficialiuose „Telegram“ kanaluose, matyt, turėdama omenyje kontrpuolimą. 

Filmuotoje medžiagoje matėsi kaukėti, ginkluoti kariai, laikantys pirštus prie lūpų.
 

Pranešama apie kovas Rusijos Belgorode

17:52

Rusijos Belgorodo srities gubernatorius pranešė, kad netoli Ukrainos sienos esančiame Novaja Tavolžankos mieste vyksta mūšiai. 

Jis sakė, kad Rusijos pajėgos kovoja su „ukrainiečių diversantų grupe“, nepateikdamas daugiau informacijos, skelbia „Sky News“.

Rusijos laisvės legionas ir Rusijos savanorių korpusas – tariamai sudarytas iš Rusijos piliečių – dalyvavo įsiveržimuose į šį regioną, o sekmadienį paskelbtame vaizdo įraše kovotojai teigė paėmę į nelaisvę du Rusijos karius.

Paskutinį išpuolį legionas surengė ketvirtadienį, teigė grupė.

Kyjivas: rusų nuostoliai per kovas dėl Bachmuto 7,5 karto didesni už Ukrainos nuostolius

15:39

Ukrainos Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas interviu italų laikraščiui „Corriere della Sera“ sakė, kad Rusijos nuostoliai, nuo 2022-ųjų rugsėjo patirti per kovas dėl Bachmuto, yra 7,5 karto didesni už Ukrainos nuostolius.

„Nuo rugsėjo 1-osios, kai Maskva Bachmute ėmė kaip samdiniais naudotis nuteistaisiais, [ten] žuvo 22 816 žmonių (rusų). Mūsų nuostoliai buvo 7,5 karto mažesni“, – nurodė O.Danilovas, atsakydamas į klausimą, kodėl Ukraina taip atkakliai gynė Bachmutą.

„Reuters“/„Scanpix“/Ukrainos Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas
„Reuters“/„Scanpix“/Ukrainos Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas

Tuo pačiu jis pažymėjo, kad Ukraina neturi teisės atiduoti savo miestų.

Nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios 2022 metų vasario 24-ąją jau žuvo apytikriai 209 940 rusų, teigia Ukrainos kariškiai.

Ukrainos prezidentas: per karą žuvo mažiausiai 500 vaikų

14:40

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sekmadienį sakė, kad per metus ir tris mėnesius trunkantį Rusijos karą žuvo mažiausiai 500 ukrainiečių vaikų.

Šį skaičių prezidentas paskelbė kelios valandos po to, kai gelbėtojai po neseniai Rusijos suduoto smūgio sekmadienį Dnipro mieste iš griuvėsių ištraukė dvejų metų mergaitės palaikus.

V.Zelenskio pareiškime sakoma, kad Rusijos ginklai ir neapykanta kasdien naikina ukrainiečių vaikų gyvenimus. „Daugelis jų galėjo tapti garsiais mokslininkais, menininkais, sporto čempionais, prisidėti prie Ukrainos istorijos“, – sakė jis.

V.Zelenskio teigimu, neįmanoma nustatyti tikslaus per karą žuvusių vaikų skaičiaus, nes karo veiksmai tęsiasi, be to, kai kurias Ukrainos teritorijas yra okupavusi Rusija.

„Privalome laikytis ir laimėti šį karą! – sakė prezidentas. – Visa Ukraina, visi mūsų žmonės, visi mūsų vaikai turi būti laisvi nuo Rusijos teroro!“

Ukraina: beveik ketvirtadalis slėptuvių šalyje užrakintos ar netinkamos naudoti

14:38

Ukrainoje išaugo susirūpinimas civilių saugumu, pareigūnams šeštadienį paskelbus, jog per patikrinimus buvo nustatyta, kad beveik ketvirtadalis šalies slėptuvių yra užrakintos ar netinkamos naudoti.

Patikrinimai buvo atlikti po incidento Kyjive, kai žuvo moteris, kaip pranešama, per rusų raketų ataką negalėjusi patekti į užrakintą slėptuvę.

Ukrainos vidaus reikalų ministerijos spaudos tarnyba šeštadienį nurodė, kad iš daugiau kaip 4,8 tūkst. patikrintų slėptuvių 252 buvo užrakintos, o dar 893 – netinkamos naudoti.

Tą pačią dieną Kyjivo regiono prokuratūra pranešė, kad tiriant 33 metų moters žūtį prie užrakintos slėptuvės buvo sulaikyti keturi asmenys. Durų neatrakinęs sargas yra suimtas, o trims kitiems asmenims, įskaitant vieną vietos pareigūną, skirtas namų areštas.

„AP“/„Scanpix“/Vietinė Donecko regiono gyventoja prie įėjimo į slėptuvę nuo bombų
„AP“/„Scanpix“/Vietinė Donecko regiono gyventoja prie įėjimo į slėptuvę nuo bombų

Kaip nurodo prokuratūra, įtariamiesiems gresia įkalinimas iki aštuonerių metų už aplaidumą, nulėmusį žmogaus mirtį. 

Tuo metu Kyjivo meras Vitalijus Klyčko šeštadienį sakė, kad miesto valdžia, sudariusi galimybę internete teikti informaciją, per dieną sulaukė daugiau kaip tūkstančio skundų dėl užrakintų, netvarkingų slėptuvių ar jų trūkumo.

Vidaus reikalų ministerija nurodė, jog daugiau kaip 5,3 tūkst. savanorių, įskaitant gelbėtojus, policininkus ir vietos pareigūnus, toliau tikrins slėptuves visoje Ukrainoje.

Rusijai ketvirtadienį prieš aušrą raketomis apšaudant Kyjivą, žuvo devynerių metų mergaitė, jos motina ir dar viena moteris. Pastarąjį mėnesį tai daugiausiai aukų pareikalavusi pavienė ataka Ukrainos sostinėje. Minėta 33 metų moteris žuvo drauge su kitais laukdama, kol galės patekti į užrakintą slėptuvę. Moterį pražudė kritusios raketų nuolaužos, ukrainiečių žiniasklaidai sakė žuvusiosios vyras.

Ukraina jau sudarė pirmąjį pilotų, kurie mokysis skraidyti su F-16, sąrašą

13:22

Ukrainos pilotai bus bangomis siunčiami mokytis valdyti vakarietiškus naikintuvus. Šiuo metu jau sudarytas pirmasis lakūnų sąrašas.

Apie tai pareiškė Ukrainos karinių oro pajėgų atstovas spaudai Jurijus Ihnatas. Pasak jo, vienu metu pasiųsti į pratybas didelį skaičių lakūnų neįmanoma dėl didelio Ukrainos aviacijos veiksmų intensyvumo fronte.

„Turime kovoti čia, bet turime ir mokytis ten. Taigi tokiu rotaciniu principu pilotai bus siunčiami bangomis. Pirmoje bangoje gali būti kelios dešimtys pilotų. Pirmoje bangoje iš tikrųjų bus geriausi ir labiausiai patyrę pilotai. Pirmenybė bus teikiama tiems, kurie gerai moka anglų kalbą“, – sakė J.Ihnatas.

„Scanpix“/AP nuotr./Ukrainos karinių oro pajėgų pilotas
„Scanpix“/AP nuotr./Ukrainos karinių oro pajėgų pilotas

Jis pridūrė, kad prioritetas teikiamas ir tiems jaunuoliams, kurie vėliau taps dar jaunesnių kolegų mentoriais. Be to, pristatant į Ukrainą vakarietiškus orlaivius, bus rengiami ir inžinieriai bei kovinio valdymo karininkai.

Kelios šalys jau išreiškė pasirengimą apmokyti ukrainiečių pilotus skraidyti naikintuvais F-16. Lenkija ir Nyderlandai jau sudarė pratybų tvarkaraštį.

Kyjivas: Rusija smogė aerodromui centrinėje Ukrainoje

12:20

Kyjivas sekmadienį pranešė, kad Rusija raketomis smogė vienam aerodromui netoli Kropyvnyckio centrinėje Ukrainos dalyje.

Rusija paleido šešias raketas ir penkis atakos dronus, televizijai sakė Ukrainos oro pajėgų atstovas Jurijus Ihnatas.

„Deja, ne visi jie buvo sunaikinti. Keturias iš šešių [raketų] sunaikino mūsų oro gynyba, o dvi smogė veikiančiam aerodromui netoli Kropyvnyckio“, – sakė jis, bet daugiau detalių nepateikė.

Kropyvnyckis yra miestelis Kirovohrado srityje į pietus nuo Kyjivo.

Rusija naktį vėl atakavo Ukrainą raketomis ir dronais

09:59

Rusija praėjusią naktį atakavo Ukrainos miestus penkiais dronais „Shahed“ ir šešiomis raketomis, pranešė ukrainiečių kariškiai.

Nurodoma, kad oro gynyba numušė keturias sparnuotąsias raketas ir tris dronus kamikadzes.

„Okupantai tęsia naktines bepiločių ir sparnuotųjų raketų atakas Ukrainos teritorijoje prieš karinius ir ypatingos svarbos infrastruktūros objektus“, – nurodė Ukrainos oro pajėgų vadovybė.

Nurodoma, kad nuo 1 val. iki 4 val. rusai panaudojo penkis iranietiškus kovos dronus „Shahed-136/131“, paleistus iš Briansko srities, ir šešias sparnuotąsias raketas Ch-101/Ch-555, paleistas iš šešių strateginių bombonešių TU-95 Kaspijos jūros rajone.

„Oro pajėgos sunaikino keturias sparnuotąsias raketas ir tris kovos dronus“, – nurodoma pranešime.

Apie 1 val. nakties oro pavojus buvo paskelbtas daugelyje Ukrainos sričių, įskaitant Kyjivo. Kiek vėliau pranešta, kad aplink sostinę veikia oro gynybos sistemos.

Kyjivo administracijos vadovas Serhijus Popko ryte pranešė, kad iki sostinės nė vienas oro taikinys neatskrido ir kad visus juos oro gynyba sunaikino jiems dar esant toli nuo miesto.

Aneksuoto Krymo valdžia pranešė apie numuštą droną

09:32

Rusijos aneksuoto Krymo šiaurėje esančiame Džankojaus mieste buvo numuštas dronas, per „Telegram“ kanalą pranešė Rusijos paskirto pusiasalio vadovo patarėjas Olegas Kriučkovas, nurodo BBC naujienų rusų kalba tarnyba.

„Preliminariai. Džankojus. Numuštas dronas. Apgadinti kelių namų stiklai. Veikia visos tarnybos. Oficiali informacija – ryte“, – rašė jis savo „Telegram“ kanale.

Anksčiau socialiniuose tinkluose buvo pranešta apie sprogimų garsus Džankojaus rajone.

„Telegram“ kanalo „Shot“ duomenimis, aukų nebuvo.

M.Morawieckis: Ukrainai būtina suteikti NATO saugumo garantijas

09:21

Lenkijos premjeras Mateuszas Morawieckis pabrėžė, kad Ukrainai reikalingos saugumo garantijos, nes ji kovoja ne tik už savo suverenitetą ir teritorinį vientisumą, bet ir už stabilumą bei taiką Europoje, rašo ukrainiečių naujienų portalas Unian.net.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Mateuszas Morawieckis
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Mateuszas Morawieckis

Jis pabrėžė, kad Lenkija pasisako už gana greitą Ukrainos prisijungimą prie NATO, tačiau pažymėjo, jog ne visos šalys narės sutinka su tokiu požiūriu.

„Todėl norėtume aptarti, kaip pasiūlyti perspektyvų ir patikimą kelią Ukrainai įstoti į NATO. Tačiau prieš tai Ukrainai reikia gauti tam tikras saugumo garantijas, nes ji kovoja ne tik už savo suverenitetą ir teritorinį vientisumą, bet ir taip pat už visos Europos stabilumą bei taiką“, – vizito Kanadoje metu kalbėjo Lenkijos premjeras.

Jo kolega iš Kanados Justinas Trudeau sakė, kad pagalbos Ukrainai klausimas buvo pagrindinis susitikime su M.Morawieckiu.

Kanados premjeras pakomentavo savo šalies ir Lenkijos pajėgų pagalbą rengiant Ukrainos kariuomenę.

ZUMAPRESS.com/Justinas Trudeau
ZUMAPRESS.com/Justinas Trudeau

Jis pažymėjo, kad Kanados ginkluotųjų pajėgų kariškiai yra Lenkijoje, kur ukrainiečiai yra mokomi pagal programą „Operacija Vienytojas“, kurios metu nuo 2015 metų apmokyta daugiau nei 36 tūkst. Ukrainos karių.

„Praėjusią savaitę dislokavome daugiau Kanados pajėgų instruktorių kaip naujo karinės paramos Ukrainai raundo dalį“, – sakė J.Trudeau.

Įvyko 23 koviniai susirėmimai

09:12

Ukrainos Generalinis štabas praneša, kad šeštadienį, birželio 3 dieną, fronte įvyko 23 koviniai susirėmimai.

Pasak ukrainiečių naujienų portalo Unian.net, rusų okupantai ir toliau daugiausia dėmesio skiria bandymams visiškai užimti Luhansko ir Donecko sritis.

Nurodoma, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų aviacija praėjusią parą surengė 11 smūgių į Rusijos karinio personalo buvimo vietas, taip pat 6 – į priešo priešlėktuvinių raketų sistemas.

„Didžiausias pavojus Ukrainai kare su Rusijos okupantais yra laiko suteikimas priešui, nes Rusijos Federacija jį naudoja savo pajėgumams stiprinti. Tokią nuomonę išsakė britų ekspertas, į pensiją išėjęs pulkininkas Glenas Grantas“, – sekmadienį skelbia Unian.net.

Dnipre per smūgį gyvenamajam rajonui žuvo mergaitė, sužeisti dar 22 žmonės

08:54

Centriniame Ukrainos Dnipro mieste per oro smūgį gyvenamajam rajonui žuvo dvejų metų mergaitė ir buvo sužeisti dar 22 žmonės, sekmadienį pranešė pareigūnai.

Per ataką, dėl kurios ukrainiečių prezidentas Volodymyras Zelenskis kaltino Rusiją, buvo iš dalies sugriauti du dviaukščiai pastatai, 10 privačių namų, parduotuvė, apgadintas dujotiekis, sakė regiono gubernatorius.

Po šeštadienio smūgio iš griuvėsių buvo ištraukta žuvusi mergaitė.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Dnipro gelbėtojai dirba sugriautų namų griuvėsiuose.
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Dnipro gelbėtojai dirba sugriautų namų griuvėsiuose.

„Naktį iš namo griuvėsių ištraukti mergaitės palaikai, – anksti sekmadienį per „Telegram“ pranešė Dnipropetrovsko srities gubernatorius Serhijus Lysakas. – Jai buvo ką tik suėję dveji.“

Anksčiau jis sakė, kad buvo sužeisti penki vaikai ir kad trijų berniukų būklė sunki.

„Sužeisti 22 žmonės, penki iš jų yra vaikai“, – naujausiame savo įraše nurodė gubernatorius.

V.Zelenskis šeštadienį socialiniame tinkle „Facebook“ apkaltino Rusiją: „Rusai atakavo miestą. Rusija dar kartą įrodė, kad yra teroristinė valstybė. Rusai atsakys už viską, ką padarė prieš mūsų valstybę ir žmones.“

V.Zelenskio paskelbtame vaizdo įraše matyti gelbėtojai, tikrinantys pastato griuvėsius. Prezidentas sakė, kad po griuvėsiais dar yra žmonių.

Rusijos oro smūgių Ukrainoje pastarosiomis savaitėmis padaugėjo, kaip ir įsiveržimų į Rusijos teritoriją. Šeštadienį per ukrainiečių apšaudymą Rusijos Belgorodo srityje žuvo du žmonės, pranešė vietos gubernatorius.

Kyjivas jau keli mėnesiai sako, kad rengiasi dideliam kontrpuolimui prieš Maskvos okupacines pajėgas ir sieks atkovoti teritorijas, Rusijos užimtas nuo 2022 metų vasario.

Kitas atnaujinimas po   30 s.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas