Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 24 /23:24

Ukraina vienu metu pradeda kontrpuolimą prieš kelis Rusijos frontus

Ukrainos žvalgybos vado pavaduotojas generolas majoras Vadymas Skibickis teigė, kad per artimiausius 2–3 mėnesius fronte bus vykdomos aktyvios kovinės operacijos – tiek puolamosios, tiek gynybinės. Nepaisant neramumų pačioje Rusijoje, kai „Wagner“ vadas Jevgenijus Prigožinas skelbia užėmęs jau du miestus, atakos prieš Ukrainą tęsiasi. Naktį vien raketos nuolaužoms nukritus ant daugiabučio Kyjive, žuvo 3 žmonės.
Doneckas
Apgriautas daugiabutis Kyjive po birželio 24-osios naktinės atakos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Svarbiausios žinios iš Ukrainos

  • „Wagner“ vadovas J.Prigožinas paskelbė, kad jo samdiniai ketina atkeršyti Kremliui, kuris neva surengė ataką prieš juos.
  • Rusija penktadienio naktį iš keturių bombonešių Tu-95MS atakavo Ukrainą sparnuotosiomis raketomis.
  • Išvaduotuose Zaporižios srities kaimuose liko tik griuvėsiai.
  • Kyjivui tęsiant kontrpuolimą, Maskvos pajėgos traukiasi Ukrainos rytuose ir pietuose.
  • Rusijos kontroliuojamas tiltas, jungiantis Pietų Ukrainą su aneksuotu Krymo pusiasaliu, buvo smarkiai apgadintas ir šiuo metu yra netinkamas naudoti.

Visas naujienas apie Rusijos įsiveržimą į Ukrainą rasite ČIA.

Rūšiavimas
Naujausi viršuje
Naujausi apačioje

Ukrainiečiai šeštadienį sumušė Rusijos okupantus Bachmuto kryptimi

23:24

Ukrainos ginkluotosios pajėgos šeštadienį nukovė Rusijos okupantus Bachmuto kryptimi.

Pasak Trečiosios atskiros puolimo brigados „Telegram“ įrašo, dešimtys rusų kareivių buvo likviduoti ir sužeisti.

Trečiosios atskiros puolimo brigados vadas pulkininkas Andrejus Bileckis sakė, kad brigados 1-ojo mechanizuoto bataliono kovotojai sumušė trečiąjį Rusijos 57-osios gvardijos motorizuotųjų šaulių brigados batalioną.

Ukrainos gynėjų veiksmų dėka priešo įtvirtinimai Vakarų Doneco kanalo–Donbaso krante buvo visiškai išvalyti.

„Kadyrovcai“ netikėtai paliko Marjinką

22:11

Birželio 24-osios naktį čečėnų daliniai netikėtai pasitraukė ir pradėjo palikti Marjinką. Kiti rusų okupantų padaliniai panašių ketinimų dar nerodė.

„Šiandien (birželio 24 d. – red. past.) naktį čečėnų daliniai, kovojantys prieš mus Marjinkoje, staiga pasitraukė ir pradėjo palikti miestą“, – informacinio teletono eteryje sakė Jaroslavas Čepurnys, 79-osios specialiųjų operacijų brigados spaudos pareigūnas.

Anot jo, tai pastebėjo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų žvalgyba iš oro ir Ukrainos gynėjai priešui padarė ugnies pralaimėjimą, dėl to buvo numuštas vienas šarvuočių vežėjas. Kiti okupantų junginiai „ketinimų trauktis ir pasitraukti nereiškia“.

Kartu jis pažymėjo, kad priešo atakų prieš Ukrainos pozicijas skaičius beveik nepasikeitė.

Ukraina vienu metu pradeda kontrpuolimą prieš kelis Rusijos frontus

22:06

Anot Ukrainos gynybos viceministrės Hannos Maliar, pasinaudodamos šeštadienį Maskvoje vykstančia suirute, Ukrainos pajėgos vienu metu pradėjo kontrpuolimą keliomis kryptimis.

„Rytų karių grupuotė šiandien pradėjo puolimą keliomis kryptimis tuo pačiu metu“, – sakė H.Maliar „Telegram“ žinutėje, įvardydama kelis miestus ir miestelius, įskaitant Bachmutą ir Jahidnę, tarp vietų, kur buvo pradėta puolimas.

H.Maliar sakė, kad „pažanga daroma visomis kryptimis“, nepateikdamas daugiau informacijos.

Ji sakė, kad šalies pietuose tebevyksta įnirtingos kovos ir pridūrė, kad Rusijos pajėgos yra „gynyboje, deda dideles pastangas, kad sustabdytų mūsų puolamuosius veiksmus“.

Generalinis štabas: Rusija atakuoja Ukrainą įvairių tipų raketomis, yra žuvusių ir sužeistų

20:09

Patikslintais duomenimis, per dieną priešas Ukrainos teritorijai smogė 40 sparnuotųjų raketų X-101/X-555, 9 raketomis X-22, 2 jūrinėmis raketomis „Kalibr“, 2 priešlėktuvinėmis valdomomis raketomis S-300 ir 3 „Shahed“ tipo dronais.  Apie tai pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas.

Pažymima, kad priešlėktuvinės gynybos pajėgos ir priemonės numušė visas sparnuotąsias raketas X-101/X-555, vieną sparnuotąją raketą „Kalibr“ ir tris smogiamuosius dronus „Shahed“. 

Dniprą ir Kryvyj Rihą Rusijos pajėgos apšaudė raketomis X-22. „Yra žuvusių ir sužeistų civilių gyventojų, įskaitant vaikus su vidutinio sunkumo sužeidimais, visiškai sugriauta ir apgadinta dešimtys privačių namų, civilinių ūkinių pastatų, kitos infrastruktūros ir daugiau kaip 50 privačių civilinių transporto priemonių“, – pranešė Generalinis štabas.

Pranešime sakoma, kad iš viso per dieną priešas surengė 53 raketinius ir 11 oro smūgių. Jis taip pat paleido daugiau kaip 30 raketų iš kelių raketų paleidimo įrenginių. 

Kartu išlieka didelė raketų ir oro smūgių visoje Ukrainos teritorijoje tikimybė.

Kyjivo kontrpuolimas vyksta pagal planą – Ukrainos pajėgų vadas

19:21

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas Valerijus Zalužnas šeštadienį per pokalbį telefonu su JAV Jungtinio štabų vadų komiteto pirmininku generolu Marku Milley pareiškė, kad Kyjivo kontrpuolimas vyksta pagal planą. 

„Išsamiai aptarėme padėtį visoje fronto linijoje“, – socialiniame tinkle paskelbė V.Zalužnas. 

„Papasakojau jam apie mūsų dalinių vykdomus puolimo veiksmus. Informavau jį, kad operacija vyksta pagal planą“, – pridūrė jis. 

„Taip pat informavau jį apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų poreikius, susijusius su tam tikros rūšies ginklais ir išminavimo priemonėmis“, – nurodė V.Zalužnas.

Videokadras/Valerijus Zalužnas
Videokadras/Valerijus Zalužnas

 

Ukrainos viceministrė apie maištą Rusijoje: tai šansas mums

15:57

Ukrainos gynybos viceministrė Hanna Maliar socialiniuose tinkluose reagavo į Rusijoje prasidėjusį J.Prigožino ir „Wagner“ maištą. Jos teigimu, „imperalistinis žygis grobti naujų žemių nesugebėjo užgožti vidinių šalies problemų, o tik jas užaštrino“.

„Kokią valstybę jie nestatytų, vis tiek gaunasi „Gulagas“, kuris anksčiau ar vėliau sukyla ir subyra. Karas Ukrainoje parodė pačią silpniausią Rusijos imperijos vietą – tiesos baimę. Visi jų sprendimai paremti melu.

Jie visada carui kūrė „oro pilis“ ir patys jomis tikėjo. Tai tokia imperijos savybė – išpūsti savo pačių didybę ir pervertinti save. Tai juos stumia į visiškai neadekvačius sprendimus – pradėti karą su Ukrainą be sistemiškai įvertintų savo galimybių“, – rašė viceministrė.

H.Maliar pridėjo, kad tai, kas dabar vyksta centrinėje Rusijoje, yra „galimybių langas“ Ukrainai, tačiau paragino situaciją vertinti labai atsargiai.

Išlaisvino dar 2014 m. okupuotas teritorijas

15:04

Ukrainos ginkluotosios pajėgos šalia Krasnohorivkos pasistumėjo teritorijoje, kuri rusų okupuota buvo dar 2014 metais.

Apie tai kalbėjo Ukrainos karinių pajėgų spaudos centro atstovas Valerijus Šeršenis. Atsakydamas į klausimą apie Ukrainos pajėgų puolimo pasiekimus Marijinkos rajone, o būtent šalia Krasnogorivkos, jis teigė: „Prie Krasnogorivkos mūsų šturmo daliniai gerai suplanuoto kontrpuolimo metu atgavo keletą pozicijų, kurios buvo užimtos nuo 2014 metų. Tai jau taip vadinamos „DLR“ teritorija, visiškai šalia Donecko.“

Atstovas pabrėžė, kad ši naujiena  esą „pavėlavo apie savaitę“, kadangi reikėję imtis tam tikrų veiksmų. Apie tai, kad Ukrainos pajėgos atsiima prieš beveik dešimtmetį prarastas teritorijas, jau skelbta socialiniuose tinkluose.

Anot kariuomenės atstovo, atkovotose vietovėse teko atlikti išminavimo darbus.

„Mūsų puolimo padaliniai pasistūmėjo į priekį gana netikėtai priešui. Ir jau savaitę priešas imasi visų priemonių, kad išstumtų mus iš tų pozicijų. Kasdien čia šturmas, sunkūs apšaudymai. Bet viskas veltui“, – užtikrino.

Jis teigė, kad tokie Ukrainos pajėgų pasiekimai „demoralizuoja priešą“. Esą pasiekimų esama šioje kryptyje, pajėgos įsitvirtina, išminuoja teritorijas.

„Pasiekimai juntami. tačiau apie rezultatus pasakoti dar anksti. Akimirksniu ir iš karto jų nebus. Nes ieškome efektyvių variantų tęsti puolimo veiksmus“, – kalbėjo V.Šeršenis.

Jo teigimu, per pastarąją parą šioje kryptyje buvo sunaikinti 104 okupantai, 202 sužeisti, du paimti į nelaisvę. Taip pat sunaikinti 34 vienetai ginkluotės ir karinės technikos.

M.Podoliakas: Ukraina sveikina pilietinį nepasitenkinimą Rusijoje

13:47

Ukrainos prezidento administracijos patarėjas Mychaila Podoliakas pareiškė, kad Ukraina sveikina patį pilietinio nepasitenkinimo Rusijoje faktą, bet „abi vidinės konfrontacijos pusės mums yra lygiai tokie patys kariniai nusikaltėliai.“

Jo teigimu, šios dienos įvykiai – tik pradžia vidinės Rusijos Federacijos politinės sistemos transformacijos. Ir esą ši transformacija tęsis, nepriklausomai nuo to, kuo baigsis priešprieša tarp „Wagner“ ir Rusijos gynybos ministerijos.

Anot M.Podoliako, J.Prigožinas garsiai prabilo, kad Rusija užpuolė Ukrainą turėdama vienintelį tikslą ją sunaikinti, o ne dėl priežasčių, kurias taip ilgai skelbė propaganda. O kadangi Ukraina priešinasi itin efektyviai, šis vidinis elito konfliktas iškilo į paviršių.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Mychailo Podoliakas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Mychailo Podoliakas

Patarėjo manymu, dabartinis J.Prigožino maištas – Rusijos vidinis konfliktas, kuris „neabejotinai“ peraugs į pilietinį karą. Tačiau ir V.Putinas, ir J.Prigožinas yra kariniai nusikaltėliai, o Rusija toliau tęsia genocidinį karą Ukrainoje.

„Todėl svarbu, kad Rusija nustotų egzistuoti tokiu politiniu pavidalu. Mes sveikinsime bet kokį pilietinį pasipriešinimą, kuris augs Rusijos Federacijoje“, – sakė M.Podoliakas.

Visa tai, jo teigimu, nekeičia būtinybės išvaryti rusų okupantus iš Ukrainos teritorijos. Tada esą Rusijoje prasidės chaosas, teks kurti laikiną vyriausybę, su kuria Ukrainai ir teks pasirašyti taikos susitarimą, kuriame bus numatyta, taip teigia patarėjas, „Rusijos nusiginklavimas ir karo nusikaltėlių ekstradicija“.

 

Prie Bachmuto Ukrainos pajėgos džiaugiasi žinia apie situaciją Rusijoje

13:30

Ukrainos kariuomenės medikai, atvežę sužeistus karius iš netoliese esančių fronto linijų aplink Bachmutą rytų Ukrainoje, džiaugėsi žinia apie karinį sukilimą Rusijoje, skelbia BBC.

„Jei Rusijoje kils revoliucija, aš įsipilsiu taurę!“ – šypsojosi vienas iš jų, atvykęs į nedidelį Časiv Jaro miestelį.

Tačiau kiti buvo atsargūs prognozuodami, kokią įtaką tai gali turėti karui.

„Tikiuosi, kad ji mums padės“, – sakė kitas patyręs karo gydytojas. „Bet nesu tikras, ar tuo tikiu. Tai labiau panašu į kažkokį šou, o ne į tikrą revoliuciją“.

Ukrainai vykstant svarbiam kontrpuolimui, yra tikimybė, kad šalis skubės pasinaudoti chaosu – ir tikėtinu Rusijos karių moralės kritimu.

Apšaudyta Odesos sritis

12:47

Rusija apšaudė šeštadienio rytą Odesos apskritį dviem sparnuotomis raketomis „Kalibr“, praneša unian.net, remdamasi kariuomenės informacija. 

Raketos į Odesos apskritį atskrido iš Juodosios jūros akvatorijos.

Anot Ukrainos kariškių, įvyko oro mūšis, kurio metu viena raketa sunaikinta. Antroji raketa buvo apšaudyta irgi, tad ji nukrito atviroje teritorijoje.

„Sprogimo banda pažeidė sandėliavimo pastatą. Laimei, žmonių aukų išvengta“, – teigiama pranešime.

Po smūgių Dnipre – 11 nukentėjusiųjų, trys iš jų vaikai

12:36

Pravda.com.ua rašo, kad po prieš smūgio Dnipre sužeistų žmonių skaičius išaugo iki 11-os, trys iš jų vaikai.

Apie tai pranešė Dnepropetrovskio apskrities administracijos atstovas Volodymyras Orlovas per trumpą spaudos konferenciją įvykio vietoje.

„Dabartiniais duomenimis, 25 namai pažeisti, keturi visiškai sunaikinti. 11 žmonių atsidūrė ligoninėje, trys iš jų vaikai – du gydomi laboratorijoje, vienas ambulatoriškai. Šiuo metu dar 7 žmonės yra ligoninėse būtent dėl šio antskrydžio“, – sakė jis.

Taip pat V.Orlovas pridūrė, kad kol kas nėra aišku, kokiam skaičiui bus reikalingos laikinos nakvynės vietos, tačiau esą situacija kontroliuojama. Dirba visos tarnybos, sukurta speciali komisija.

Kiek anksčiau miesto meras Borisas Filatovas pranešė, kad naktį į birželio 24-ąją rusai apšaudė gyvenamuosius namus Dnipre.

„Jokių karinių objektų. Keletas namų visiškai sunaikinta. Yra nukentėjusieji. Visos tarnybos dirba“, – rašė jis socialiniuose tinkluose.

Situacija prie Bachmuto: šimtai rusų nuginkluoti, sunaikinti ginklų sandėliai

11:58

Kaip praneša Ukrainos kariuomenės atstovas Serhijus Čerebatijus, šeštadienio ryto duomenimis, Bachmuto apylinkėse sunaikinta beveik šimtas rusų okupantų ir dar beveik 130 sužeista.

„Per šią parą prie Bachmuto priešas 382 kartus smogė mums įvairaus kalibro artilerija, įvykdė trys smūgius iš oro. Per mūsų atsakomuosius smūgius priešui buvo sunaikinti 97 okupantai ir dar 127 sužeisti“, – kalbėjo jis.

taip pat sunaikinti du priešų tankai, dvi savaeigės artilerijos sistemos „Gvozdikas“, šeši ginklai, 8 lauko sandėliai su ginkluote, keturi bepiločiai.

„Be to, Kupiansko-Limansko kryptyje priešas stengiasi būti gerokai mažiau aktyvus po to, kai sulaukė galingo atsakomojo smūgio iš mūsų“, – teigė kariuomenės atstovas.

Anot jo, iš viso okupantai čia šiandien mėgino 7 kartu atakuoti ukrainiečių pozicijas, 516 kartų smogė iš įvairaus tipo artilerijos ir įvykdė 5 oro antskrydžius.

Atsakomieji smūgiai, kaip teigia, nužudyti 35 okupantus, dar 65 sužeisti. Taip pat sunaikinti du tankai, du „Gvozdikai“, pabūklas „Rapira“, du minosvaidžiai ir du automobiliai su ginklų atsargomis.

S.Čerebatijus pažymėjo, kad visoje šioje kryptyje priešas nepasiekė jokios sėkmės ir turi didelių nuostolių tiek karių, tiek technikos srityse.

V.Zalužnas atskleidė daugiau detalių apie naktinius Rusijos smūgius

11:44

Ukrainos kariuomenės vadas Valerijus Zalužnas feisbuke paskelbė daugiau detalių apie naktinius birželio 24-osios smūgius. Jo teigimu, Ukrainos ginkluotosios pajėgos naktį numušė 41 rusų raketą, iš viso buvo paleista 51.

Kaip teigia vadas, numušta 40 sparnuotųjų raketų ir viena raketa „Kalibr“, tačiau 9 raketų „TH-22“ sunaikinti nepavyko.

40 sparnuotųjų raketų „TH-101/TH-555“ paleista iš lėktuvų Kaspijos jūroje. Taip pat aštuoni bombonešiai „Tu-22M3“ smogė 9 raketomis „TH-22“ iš šiaurės, pietų ir rytų krypčių.

Be to, iš Juodosios jūros akvatorijos okupantai paleido dvi raketas „Kalibr“. O iš pietų smogta dviem dronais „Shahed-136-131“.

„Oro gynybos pajėgos numušė visas 40 sparnuotųjų raketų “TH-101/TH-555„, vieną raketą “Kalibr„ ir du smogiamuosius dronus „Shahed-136/131“, – teigė V.Zalužnas.

V.Klyčko: po griuvėsiais gali būti žmonių

11:22

Kyjivo meras Vitalijus Klyčko sako, kad daugiabučio, į kurį naktį pataikė rusų raketos nuolaužos, griuvėsiuose gali būti įkalintų žmonių, rašo BBC.

Meras apsilankė įvykio vietoje, kur šiuo metu dirba gelbėtojai. Apie tai jis pranešė sako „Telegram“ kanale.

Prie naktį apgriauto daugiabučio dirba gelbėtojai

11:06

Šalia Kyjivo daugiabučio, į kurį naktį pataikė rusų raketos nuolaužos, šeštadienio rytą dirba specialiosios tarnybos. Gyventojai buvo evakuoti, pasiimti likusių daiktų jiems bus leista ne anksčiau kaip sekmadienio rytą, praneša unian.net.

Portalo žurnalistai iš įvykio vietos praneša, kad nors daugiabutis išties didžiulis, šeštadienio rytą jo kieme tylu. Žmonės mėgina įvertinti jų automobiliams padarytą žalą. 

Gelbėtojai ragina medikus ir kitų tarnybų atstovus nevaikščioti prie pat sienos iš tos pusės, kur apgriauta. 

Kaip žurnalistams sakė Aleksandras, kuris tuo metu, kai nukrito raketos nuolaužos, buvo savo bute 22 aukšte. Nuolaužos pataikė keturiais aukštais žemiau. Nepaisant to, kad pataikyta ne į jo aukštą, vyras patyrė rimtų sužalojimų, o kaimyniniame bute buvo išverstos durys.

„Buvo tokia banga, kad net atmetė“, – kalbėjo vyras.

Jo teigimu, laiptų aikštelėje buvo daugybė dūmų, lifto šachta sunaikinta, o žmonės bėgo į lauką taip, kaip stovi.

Jis pats išlėkė net be batų, tad jam sportbačius davė gelbėtojai.

Po pirmos valandos nakties visoje Ukrainoje skambėjo oro pavojaus sirenos. Teigiama, kad Rusija į Ukrainos teritoriją paleido daugiau nei 50 įvairių raketų, taip pat ne mažiau taip du dronus-kamikadzes „Šached“.

Oro gynybos numuštos raketos nuolaužos pataikė į gyvenamąjį namą Kyjive. Naujausiais duomenimis, čia žuvo trys žmonės, dar 8 buvo sužeisti. Tačiau šie skaičiai dar gali keistis.

Dnipre sulaikytas rusų oligarcho „dešinioji ranka“

10:45

Skelbiama, kad Ukrainos saugumo tarnyba Dnipre sulaikė rusą Aleksandrą Fedosejevą – sankcionuoto rusų milijardieriaus Michailo Šelkovo „dešiniąją ranką“. Sulaikytasis, kaip teigiama, vadovavo vežant iš Ukrainos į Rusijos Federaciją titaną ginklų gamybai.

Jam gresia 8 metai kalėjimo.

Ukrainos saugumo tarnybos duomenis, A.Fedosejevas ir M.Šelkovas organizavo slaptą titano žaliavos gabenimo schemą iš Ukrainos į Rusiją, kur titanas buvo naudojamas gaminant karo pramonėje, tarkim, „Kalibr“ raketas, karinius lėktuvus „Mig-35“ ir „Su-35“, sraigtasparnius „Ka-52“

Teisėsaugos teigimu, oficialios sulaikytojo pareigos – metalurgijos korporacijos, priklausančios minėtojo milijardieriui, generalinio direktoriaus patarėjas.

Būtent per šią kompaniją ir buvo vykdomi titano gabenimai. Kaip teigia Ukrainos saugumo tarnyba, A.Fedosejevas dar iki pernai vasario 24-osios, kai prasidėjo plataus masto Rusijos įsiveržimas į Ukrainą, atvyko į šią šalį kontroliuoti nelegalų verslą.

Turimais duomenimis, šios schemos organizatoriai į Rusiją išgabeno beveik 11 tonų mineralų, kurių bendra vertė beveik 2 mln. dolerių.

Ukrainos prezidento padėjėjas: Rusijoje viskas tik prasideda

10:09

Kyjivas šeštadienį pareiškė, kad įvykiai Rusijoje, kur privačios karinės samdinių bendrovės „Wagner“ kovotojai ėmėsi veiksmų karinei vadovybei nuversti, tik prasideda.

„Rusijoje viskas tik prasideda“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė Ukrainos prezidento padėjėjas Mychaila Podoliakas.

„Elito skilimas tikrai akivaizdus“, – sakė jis.

Rusijos pajėgos per 24 valandas Chersono srityje nužudė 4 civilius gyventojus

09:47

Rusijos okupantai per pastarąją parą Chersono srityje nužudė keturis civilius gyventojus ir šešis sužeidė. Apie tai „Telegram“ pranešė Chersono srities karinės administracijos vadovas Oleksandras Prokudinas.

„Per pastarąją parą priešas vykdė – 78 apšaudymus, iš minosvaidžių, artilerijos, „Grad“, bepiločių orlaivių ir aviacijos paleido 399 sviedinius“, – sakė srities karinės administracijos vadovas.

Rusijos kariškiai pataikė į gyvenamųjų gyvenviečių rajonus; transporto įmonę Chersone, administracinį pastatą ir prekybos įmonę Beryslave.

„Dėl Rusijos agresijos žuvo 4 žmonės, 6 (įskaitant 1 vaiką) buvo sužeisti“, – pranešė O.Prokudinas.

Charkive per ataką sugadintas dujų vamzdis

09:16

Antrajame pagal dydį šalies mieste Charkive per rusų ataką sugadintas dujų vamzdis, kilo gaisras, bet žmonės nenukentėjo, sakė Charkivo regioninės karinės administracijos vadovas Olehas Synjehubovas.

Aukų Kyjive skaičius išaugo iki trijų

09:13 Atnaujinta 09:16

Ukrainos pareigūnai teigia, kad žuvusiųjų per ataką šeštadienio naktį Kyjive skaičius išaugo iki trijų po to, kai numuštos raketos nuolaužos prieš aušrą pataikė į Kijevo daugiaaukštį pastatą.

Oro gynyba Kyjive aptiko ir sunaikino daugiau kaip 20 raketų oro erdvėje aplink Kyjivą, sakė Kyjivo karinės administracijos viršininkas Serhijus Popko. 

Dėl kritusių nuolaužų kilo gaisras viename 24 aukštų pastate, buvo sužeisti mažiausiai du žmonės, sakė jis.

Generalinis štabas: Ukrainos aviacija sudavė 13 smūgių Rusijos pozicijoms

08:41

Ukrainos karinė aviacija per pastarąją parą sudavė 13 smūgių Rusijos pozicijoms, šeštadienį rytiniame pranešime paskelbė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Generalinis štabas. Raketinių pajėgų ir artilerijos daliniai taip pat sėkmingai smūgiavo užpuolikams.

„Per pastarąją parą jie smogė 4 personalo ir karinės technikos susitelkimo vietoms, 15 artilerijos padalinių šaudymo pozicijoms, 2 elektroninės kovos priemonėms ir 5 priešlėktuvinės gynybos priemonėms“, - rašoma pranešime.

Be to, ukrainiečių gynėjai sunaikino rusų atakos sraigtasparnį Ka-52 ir septynis žvalgybinius dronus.

Tuo pat metu rusai per pastarąją parą prieš Ukrainą panaudojo 14 sparnuotųjų raketų X-101/Kh-555, tris bepiločius lėktuvus „Shahed“ ir keturias priešlėktuvines valdomas raketas iš komplekso S-300. Pastarosios buvo nukreiptos į Zaporižią.

„Priešlėktuvinės gynybos pajėgos ir priemonės sunaikino 14 raketų ir 2 dronus“, - pažymėjo Generalinis štabas.

Be to, okupantai surengė 51 antskrydį ir 59 raketų paleidimo operacijas, per kurias nukentėjo civiliai gyventojai.

Generalinis štabas praneša apie naujas rusų nesėkmes

08:38

Rusijos užpuolikai veltui vykdė puolamąsias operacijas trimis kryptimis – Lymano, Avdijivkos ir Marjinkos, teigiama šeštadienio rytą, feisbuke paskelbtoje Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo suvestinėje.

„Priešas sutelkia pagrindines pastangas Lymano, Avdijivkos ir Marjinkos kryptimis – per dieną įvyko daugiau kaip 28 koviniai susirėmimai“, – rašoma suvestinėje.

Lymano kryptimi rusų okupantai vykdė bevaisius puolimus Veseloje ir į pietus nuo Dubravos kryptimis. Avdijivkos kryptimi Rusijos pajėgos vykdė bevaisius puolimus netoli Avdijivkos, Donecko srityje. Marjinkos kryptimi rusai vykdė puolimą netoli Marjinkos, bet nesėkmingai, teigiama pranešime.

Šachtarsko kryptimi rusai vykdė bevaises puolamąsias operacijas Vuhledaro ir Zolotaja Nivos kryptimis. Be to, Rusijos pajėgos bandė atgauti prarastas pozicijas prie Makarivkos, Donecko srityje.

Kaip teigia generalinis štabas, Zaporižios ir Chersono kryptimis Rusijos pajėgos ir toliau vykdo gynybinius veiksmus, daugiausia pastangų skirdamos tam, kad užkirstų kelią Ukrainos karių judėjimui.

Per ataką Kyjive žuvo du žmonės

06:33

Naujausiais duomenimis, per ataką Kyjive žuvo du žmonės, 8 buvo sužeisti – du iš jų paguldyti į ligoninę, skelbia ukrainiečių žiniasklaida.

Atakuota raketomis

05:07

Birželio 24-osios naktį Kyjivo, Dnipro, Charkivo ir Kremenčuko miestuose įvyko keli sprogimai – miestai atakuoti raketomis.

Apie tai pranešė ukrainiečių žiniasklaida.

Naktį Ukrainos oro gynybos pajėgos numušė daugiau kaip 20 Rusijos raketų oro erdvėje aplink Kyjivą, pranešė miesto karinės administracijos vadovas.

Dėl krintančių nuolaužų Solomjano rajone buvo apgadinti keli 24 aukštų pastato aukštai, mažiausiai du žmonės buvo sužeisti.

 

Paskutinis atnaujinimas 2023-06-24 05:07

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas