Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karinė katastrofa prie Doneco upės: Rusijos karo vadų klaidos įkyrėjo net saviems

Praėjusią savaitę šiaurės rytų Ukrainoje per upę persikelti bandžiusio rusų bataliono sunaikinimas buvo vienu daugiausiai aukų pareikalavusių šio karo įvykių. Dabar jau viešai prieinamais įrodymais pagrįsti skaičiavimai rodo, kad ten žuvo arba buvo sužeisti daugiau nei 400 Rusijos karių.
 Sunaikinta Rusijos karinė technika, kuri bandė persikelti per Doneco upę
Sunaikinta Rusijos karinė technika, kuri bandė persikelti per Doneco upę / Ukrainos kariuomenės nuotr.

Tai itin ryškiai atspindi faktas, kad ši Rusijos nesėkmė mūšio lauke sujudino net prorusiškų karo tinklaraštininkų pamatus – kai kurie jų kartu su kariuomene yra fronto linijoje.

Jie iki šiol „Telegram“ socialiniame tinkle nuolat tvirtindavo, kad Rusijai viskas sekasi gerai, o Ukrainos kariai – bailiai.

„Šių plačiai skaitomų tinklaraštininkų komentarai gali dar labiau sustiprinti Rusijoje kylančias abejones dėl šalies perspektyvų šiame kare ir Rusijos karinių lyderių kompetencijos“, – praėjusį savaitgalį rašė Vašingtone įsikūręs įtakingas Karo studijų institutas.

Pranešama, kad trečiadienį Rusijos vadovybė išsiuntė apie 550 41-osios kombinuotųjų ginklų armijos 74-ojo motorizuoto šaulių bataliono karių kirsti Doneco upę ties Bilohorivka, rytinėje Luhansko srityje, siekdama apsupti Ukrainos pajėgas netoli Rubižnės.

Palydovinės nuotraukos atskleidžia, kad Ukrainos artilerija sugriovė kelis Rusijos pontoninius tiltus, o aplink upę nukovė daug Rusijos karių ir sunaikino jų įrangą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito