Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Karo nusikaltėlio V.Putino kvietimas“: Ukraina sukritikavo JT vadovo vizitą į Rusiją

Tai, kad Jungtinių Tautų (JT) generalinis sekretorius Antonio Guterresas atmetė Ukrainos kvietimą dalyvauti pirmajame pasauliniame taikos aukščiausiojo lygio susitikime, bet priėmė Rusijos prezidento Vladimiro Putino kvietimą vykti į Kazanę, kur vyksta BRICS aukščiausiojo lygio susitikimas, nepadeda siekti taikos, pareiškė Ukrainos užsienio reikalų ministerija.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / „Scanpix“/AP nuotr.

„JT generalinis sekretorius atmetė Ukrainos kvietimą į pirmąjį Pasaulinį taikos aukščiausiojo lygio susitikimą Šveicarijoje. Tačiau jis priėmė karo nusikaltėlio V.Putino kvietimą į Kazanę. Tai neteisingas pasirinkimas, kuris neprisideda prie taikos tikslo. Jis tik kenkia JT reputacijai“, – sakoma ministerijos pranešime socialiniame tinkle „X“ (buvusiame „Twitter“).

Spalio 18 d. Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Mao Ning pranešė, kad Kinijos vadovas Xi Jinpingas dalyvaus 16-ajame BRICS aukščiausiojo lygio susitikime, kuris spalio 22-24 d. vyksta Rusijos mieste Kazanėje.

Vizito metu Xi Jinpingas dalyvaus vadovų susitikime, ekspertų dialoguose ir kituose renginiuose, taip pat pasikeis nuomonėmis apie dabartinę tarptautinę padėtį, sakė ji.

Nuo pat antradienio ryto Rusijos propagandinė žiniasklaida skelbia vaizdo reportažus apie oro uoste sutinkamus užsienio šalių lyderius – Indijos premjerą Narendrą Modi ir kt.

Pirmadienį paaiškėjo, kad Brazilijos prezidentas Luisas Inacio Lula da Silva atšaukė savo kelionę į BRICS aukščiausiojo lygio susitikimą Kazanėje. Oficialia priežastimi buvo įvardyta jo patirta galvos trauma – „pjautinė ir durtinė žaizda pakaušio srityje“. Tikimasi, kad L.I.Lula da Silva dalyvaus BRICS aukščiausiojo lygio susitikime per vaizdo konferenciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento