Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Karo vadai – apie situaciją Bachmute: mes stovime, kol kas niekas nesiruošia trauktis

Rusijos pajėgos toliau tęsia puolimą Bachmuto srityje Rytų Ukrainoje, tačiau per pastarąją parą užėmė nedaug papildomos teritorijos, rodo geolokaciniai vaizdo įrašai ir fronto linijos pasakojimai, rašo CNN.
Bachmutas po rusų apšaudymo
Bachmutas po rusų apšaudymo / „AP“/„Scanpix“

„Šiek tiek prislopinome priešą“, – sakė 93-iosios brigados karys, kaip matyti iš Ukrainos sausumos pajėgų paskelbtų vaizdo komentarų.

„Šiek tiek ramiau, bet pakraščiuose vis dar vyksta susišaudymai. Pasigirsta pavienių sprogimų, skrieja sviediniai. Tačiau mes stovime Bachmute. Kol kas niekas nesiruošia trauktis“, – sakė jis.

28-osios brigados vadas pulkininkas Jurijus Madyaras vaizdo pranešime „Telegram“ sakė, kad „Bachmutas atsilaiko“, tačiau kaina už išsilaikymą mieste „darosi vis didesnė“.

„Pastarąją parą priešas siautėja pirmiausia siekdamas sunaikinti šį miestą, sunaikinti kuo daugiau čia likusios gyvybės – ir bet kokia kaina užsitikrinti Bachmuto miesto apėjimą iš šonų, kad jį apsuptų ir užblokuotų kariuomenės judėjimo ir būtinų atsargų tiekimo kelius“, – sakė J.Madyaras.

Jis pridūrė, kad į šiaurę nuo Bachmuto vyko mūšiai, kuriuose dalyvavo šaulių ginklai, ir „gatvių mūšiai priemiesčiuose rytiniame, šiauriniame ir pietiniame bei vakariniame-pietiniame pakraščiuose“.

Ukrainos daliniai „laiko šiaurinį flangą, kad neleistų priešui apsupti Bachmuto“, sakė J.Madyaras.

„Ilgą laiką stabdėme priešą šiame rajone ir neleidome jų propagandai šaukti visam pasauliui apie didelius puolimo laimėjimus šiame rajone“, – sakė jis.

„Skaudu matyti, ką priešo sviediniai daro miestui“

Pavasarėjant žemė minkštėja, todėl J.Madyaras sakė numatantis, kad priešas negalės „vykdyti jokių greitų operacijų“.

Bachmuto miesto karinės administracijos vadovas Oleksijus Reva sakė, kad dėl miesto vis dar vyksta sunkūs mūšiai. „Skaudu matyti, ką priešo sviediniai daro miestui“, – sakė jis socialiniame tinkle „Facebook“.

„Bachmute labai pavojinga, – sakė O.Reva. – Priešas negailestingai naikina miestą, sužeidžia ir žudo civilius gyventojus. Rusai sunaikino daugiau kaip 4 400 gyvenamųjų pastatų.“

Kariuomenės Generalinis štabas pranešė, kad nors „priešas ir toliau žengia į priekį Bachmuto sektoriuje“, į vakarus nuo Bachmuto esančių gyvenviečių – Chromovės, Ivanivskės, Orichovo-Vasylivkos ir Časiv Jaro – puolimai buvo atremti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas