Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Karybos ekspertas E.Papečkys: Kremliui tai buvo toks stiprus antausis

Berdiansko ir Luhansko aerodromuose galėjo būti sunaikinta ir pažeista apie 30 sraigtasparnių ir tai turės įtakos veiksmams fronte, sako karybos ekspertas Egidijus Papečkys.

„Raketomis ATACMS Berdiansko ir Luhansko aerodromuose galėjo būti sunaikinta ir pažeista apie 30 sraigtasparnių. Pats nemačiau, bet esu linkęs tikėti. Net padalinus iš dviejų padaryta žala būtų milžiniška, ir tai pasijus fronte“, – kasdienėje įvykių apžvalgoje tvirtina karybos ekspertas.

AFP/„Scanpix“ ir Liberalų Sąjūdžio nuotr./Egidijus Papečkys
AFP/„Scanpix“ ir Liberalų Sąjūdžio nuotr./Egidijus Papečkys

Pasak jo, Kremliui tai buvo toks stiprus antausis, kad tiesiog privalėjo į jį kažkaip atsakyti. „Privalėti privalo, bet galimybės labai ribotos. Atsaku tapo pranešimas apie tai, kad Juodojoje jūroje pradeda patruliuoti rusų naikintuvai su tolimo nuotolio raketomis „Kinžal“. Dar visai neseniai Kremlius gyrėsi, kad šios raketos nenumušamos, ir ėmė jomis apšaudyti Ukrainos miestus. „Kinžal“ pasirodė pažeidžiamos, ir gana greitai baigėsi“, – tvirtina E.Papečkys.

VIDEO: Sprogimų vaizdai iš Berdiansko aerodromo

„Dabar rusai sakosi, kad su jais kontroliuos jūrą. Tik klausimas, o ką jie ten kontroliuos? Iš esmės jokios rimtesnės žalos jokiam NATO kariniam objektui padaryti negali, kaip negali ir kontroliuoti. Yra visiškai tuščias „atsakymas“, kuris, deja, gali sukelti pasekmių, jeigu rusų lakūnai per neatsargumą ar žioplumą tokią raketą iššaus. Karo tai nesukels, bet įtampa tikrai ženkliai padidės“, – pastebi karybos ekspertas.

Pasak jo, ir toliau neaišku, apie ką Kinijoje kalbėjo Vladimiras Putinas ir Xi Jinpingas, bet „kažkokių trupinių nuo stalo Kremlius gaus“.

„Jeigu būtų kažkokių rimtesnių susitarimų, V.Putinas jų pokalbio su Xi būtų visai nekomentavęs. Dabar atvirkščiai, stengėsi sudaryti kuo ryškesnį įspūdį, kaip suokalbiškai jie kuždėjosi pusantros valandos, o dalį klausimų aptarė prie keturių akių. Bet kuo labiau mus nori įtikinti, tuo labiau mes netikime“, – sako E.Papečkys.

Pasak jo, fronte labai karšta. „Ukrainoje ir toliau matysime labai intensyvius mūšius. Abi pusės kovos dėl iniciatyvos ir mėgins užsiimti patogesnes pozicijas tolimesniems karo veiksmas. Na, o rusų čia laukia labai nemalonūs apšaudymai ATACMS ir kitomis vakarietiškomis raketomis“, – sakoma karo apžvalgoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas