Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Karybos ekspertas: Rusija gali pradėti ruoštis masinėms Ukrainos atakoms

Ukrainiečių bepiločių atakos prieš taikinius Rusijos teritorijos gilumoje aprimo, bet tik trumpam, tradicinėje sekmadienio vakarą socialiniame tinkle „Facebook“ publikuotoje karo apžvalgoje pažymėjo karybos ekspertas Egidijus Papečkys.
Karas Ukrainoje
Karas Ukrainoje / Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas/ „Telegram“

Jis pažymėjo, kad rusai ir toliau nuosekliai aktyvina veiksmus fronte: koncentruojamasi Kupjansko kryptimi ir Avdijivkoje.

„Būtent joje padėtis vis sunkėja“, – pabrėžė jis.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ukrainiečių kariai prie Avdijivkos
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ukrainiečių kariai prie Avdijivkos

Pasak eksperto, ukrainietiški šaltiniai vienas po kito praneša apie blogėjančią, beveik kritinę padėtį Avdijivkoje, kai tuo tarpu dalis rusiškų šaltinių teigia, kad agresoriaus pasiekimai mieste šiuo metu nėra tokie dideli, kaip teigia ukrainiečiai.

„Didžiausia grėsmė išlieka Avdijivkoje. Taip pat klausimas, ar rusai sugebės išvystyti puolimą Kupjansko kryptyje. Kol kas niekas neaišku, pasikartosiu – teks palaukti keletą dienų. Tikėkimės, kad ukrainiečiai vėl stabilizuos padėtį ir agresoriaus puolimas čia eilinį kartą „užluš“, – rašė E.Papečkys.

Jis taip pat įvertino padėtį Krykuose, kairiajame Dniepro krante. Jo teigimu, rusai neturi galimybės pulti placdarmo sausumos pajėgomis, nes trūksta pajėgumų, o ukrainiečių artilerija neleidžia judėti pirmyn. Dėl to jie vėl pradėjo daužyti Krynkų vietovę sklandančiomis aviacinėmis bombomis.

„Priminsiu, kad ukrainiečiai Rusijos aviaciją buvo nuslopinę sėkmingai numušę du lėktuvus per vieną dieną.“

Eksperto nuomone, pasikartojantys smūgiai bepiločiais orlaiviais Kryvyj Rihui visų pirma skirti atitraukti ukrainiečių oro gynybą nuo Krynkų, kad atsirastų galimybė aviacijai vėl veikti prieš placdarmą.

VIDEO: Ukrainos pajėgos Kryme smogė raketas gabenančiai rusų korvetei

„Ukrainiečių bepiločių atakos prieš taikinius Rusijos teritorijos gilumoje aprimo, bet tik trumpam. Po sėkmingų smūgių rusai pakeitė savo taktiką ir oro gynybos išdėstymą. Dabar ukrainiečiai žvalgosi ir ieško naujų silpnų vietų. Jas netrukus išbandys nedidelėmis atakomis, o vėliau prasidės intensyvios atakos su daug bepiločių, sklandančių valdomų aviacinių bombų ir raketų. Rusams apginti tokią milžinišką teritoriją su tiek daug potencialių taikinių bus sudėtinga“, – reziumavo E.Papečkys.

{relatedarticles|Taip pat skaitykite|right

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas