Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Karybos ekspertas: ukrainiečiai laukia progos suduoti smūgį Krymui

Karybos ekspertas Egidijus Papečkys antradienio vakarą socialiniame tinkle „Facebook“ tradiciškai pasidalijo įžvalgomis apie karą Ukrainoje. Jo teigimu, mūšiai toliau stiprėja, rusai didina aktyvumą prie Bachmuto, visgi agresoriaus pastangų svorio centru ir toliau išlieka Avdijivka.
Ukrainos kariai
Ukrainos kariai / Volodymyras Zelenskis / „Telegram“

„Ukrainiečiai ginasi labai kibiai, patys nuolat kontratakuodami. Tai nėra karas į vienus vartus, abi pusės yra lygiaverčiai priešininkai“, – įvertino ekspertas.

E.Papečkys atkreipė dėmesį į tai, kad norėtųsi girdėti, jog ukrainiečiai „yra keliomis galvomis aukštesni už rusus“. Tačiau nurodė, kad taip yra ne visada.

„Vis dažniau matome į nelaisvę papuolusius vyresnio amžiaus mobilizuotus rezervistus, kurių pasirengimas ir motyvacija yra ne to lygio, kurį norėtume matyti“, – rašė jis.

Karas padarė savo, ir daugybė gerai parengtų Ukrainos karių žuvo arba buvo sužeisti, ir, natūralu, juos pakeitė vyresni rezervistai, atkreipė dėmesį E.Papečkys.

„Netrukus užaugs naujos gynėjų kartos – su skaudančia širdimi žiūrėjau į tuos puikius ukrainiečius jaunuolius, kurie šiemet dar stovyklavo Lietuvos šaulių sąjungos vasaros stovyklose Lietuvoje, o kitais ar dar kitaismetais jau aukos savo gyvybes mūšių laukuose Ukrainoje“, – liūdną perspektyvą piešė ekspertas.

Pasak jo, gera naujiena yra ta, Rusijos karinė vadovybė ir toliau nepajėgia susidoroti su ukrainiečių placdarmais kairiajame Dniepro krante ir pagrįstai baiminasi išsilaipinimo dar keliose vietose.

Volodymyras Zelenskis / „Telegram“/Ukrainos kariai
Volodymyras Zelenskis / „Telegram“/Ukrainos kariai

E.Papečkys nurodė, kad Rusijos pajėgas neramina tai, kad pablogėjus orams Ukrainos pajėgos turės galimybę placdarmus dar išplėsti, nes rusų aviacija nebegalės jiems sutrukdyti.

„Tačiau gilių prasiveržimų nematysime, vietoje jų vyks lėtas stūmimasis pirmyn“, – pridūrė jis.

Kalbėdamas apie tolesnę karo eigą, karybos ekspertas prognozavo, kad Ukrainoje kol kas viskas vyks kaip visada: „tokie pat intensyvūs mūšiai priešakinėse linijose, be gilių prasiveržimų“.

Jis mano, kad abi pusės ir toliau apšaudys taikinius užnugaryje bet raketų ir bepiločių skaičius ribotas, todėl po kelių dienų apšaudymo stoja vienos ar kelių dienų pertraukos.

„Ukrainiečiai labai kruopščiai rengiasi atakai, laukdami patogios progos suduoti skaudų smūgį taikiniams Kryme, artimiausiu metu matysime tokį bandymą, tikėkimės, kad jis bus sėkmingas“, – reziumavo E.Papečkys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas