Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 02

Naujieji šalies „didvyriai“: ko prisidirbo į Rusiją grąžinti asmenys?

Ketvirtadienį per istorinį daugiašalį apsikeitimą kaliniais, Rusijai grąžinta 10 asmenų – 8 nusikaltėliai ir du nepilnamečiai vaikai. Tarp jų – Vladimiro Putino trokštamiausias kalinys Vadimas Krasikovas, viduryje baltos dienos Vokietijoje nužudęs režimui oponavusį čečėną. Tačiau ir kitų išmainytų asmenų biografijos itin spalvingos.
Vladimiras Putinas ir Vadimas Krasikovas
Vladimiras Putinas ir Vadimas Krasikovas / Kadras iš vaizdo įrašo

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienio vakarą asmeniškai atvyko į Maskvos Vnukovo oro uostą, kuriame nusileido lėktuvas su per mainus iškeistais rusais.

Ceremonija nestokojo pompastikos – prie trapo su didžiule gėlių puokšte pasitikęs parvykusiuosius, V.Putinas dėkojo jiems už ištikimybę priesaikai ir patikino, kad „Tėvynė jų nepamiršo nė minutei“.

Per apsikeitimą Rusijai grąžinta 8 kaliniai ir 2 nepilnamečiai šnipų vaikai, 13 kalinių grąžinta Vokietijai, trys – JAV. 15min pateikia glaustas į Rusiją grįžusių asmenų biografijas.

Suprasti akimirksniu

  • Perduoti Vakarams: Evanas Gershkovichas, Paulas Whelanas, Alsu Kurmaševa, Vladimiras Kara-Murza, Andrejus Pivovarovas, Ilja Jašinas, Saša Skočilenko, Ksenija Fadejeva, Lilija Čanyševa, Vadimas Ostaninas, Olegas Orlovas, Kevinas Leakas, Germanas Moižesas, Rico Kriegeris. Taip pat perduoti dar du asmenys, kurių tapatybė oficialiai nepatvirtinta – manoma, kad tai Patrickas Shebelis ir Demiuri Voroninas.
  • Vakarai perdavė Rusijai: Vadimas Krasikovas, Artiomas ir Ana Dulcevai, Michailas Mikušinas, Pavelas Rubcovas, Romanas Selezniovas, Vladislavas Kliušinas, Vadimas Konoščenokas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi