Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kataras: „Hamas“ pateikė „pirminį teigiamą patvirtinimą“ dėl paliaubų plano

Islamistų grupuotė „Hamas“ davė „pirminį teigiamą patvirtinimą“ dėl pasiūlymo nutraukti kovas Gazos Ruože ir paleisti įkaitus, ketvirtadienį pranešė Kataro užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai.
Fatima Shbair / AP
Fatima Shbair / AP

„Paryžiuje vykusiame susitikime pavyko konsoliduoti pasiūlymus (...). Šį pasiūlymą patvirtino Izraelio pusė, o dabar turime pirminį teigiamą patvirtinimą iš „Hamas“ pusės“, – sakė Majedas al Ansari (Madžedas Ansaris), turėdamas omenyje Kataro, Jungtinių Valstijų, Izraelio ir Egipto pareigūnų susitikimus Prancūzijos sostinėje sekmadienį.

Anksčiau šią savaitę Izraelio ministro pirmininko Benjamino Netanyahu (Benjamino Netanjahaus) biuras derybas pavadino konstruktyviomis, tačiau atkreipė dėmesį į „didelius trūkumus, kuriuos šalys toliau aptars“.

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) išreiškė viltį, kad susitarimas bus pasiektas, ir sakė žurnalistams, kad „buvo atliktas labai svarbus ir produktyvus darbas. Ir yra tam tikra reali viltis, kad bus einama į priekį“.

Kataro premjeras šeichas Mohammedas bin Abdulrahmanas al Thani (Mohamedas bin Abdulrahmanas Tanis), kurio vyriausybė lapkritį padėjo tarpininkauti sudarant ankstesnes paliaubas, teigė, kad per Paryžiuje vykusias derybas buvo padaryta didelė pažanga.

Šeichas M. bin A. al Thani patvirtino, kad buvo susitarta dėl paliaubų plano, pagal kurį pirmiausia būtų paleistos įkaitės moterys ir vaikai, o į apgultą Gazos Ruožą taip pat patektų pagalba. Šeichas pridūrė, kad dabartinis pasiūlymas „gali lemti nuolatines paliaubas ateityje“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas