Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kataras: sekmadienį bus paleisti 39 palestiniečių kaliniai 

Kataro užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai pranešė, kad sekmadienį iš kalėjimo bus paleisti 39 Izraelio kalinami palestiniečiai.
AFP-Scanpix nuotr.
AFP-Scanpix nuotr.

Susitarimas dėl keturių dienų paliaubų, kai kurių įkaitų ir palestiniečių kalinių paleidimo buvo sudarytas po kelias savaites trukusių derybų, kuriose dalyvavo Kataras, Egiptas ir JAV, sąlygas.

„Hamas“ kovotojai įkaitus pagrobė spalio 7 dieną, kai jie įsiveržė per Gazos sieną su Izraeliu, nužudydami apie 1,2 tūkst. žmonių, remiantis žydų valstybės pateiktais skaičiais.

Atsakydamas į šią daugiausiai aukų pareikalavusią ataką per šalies istoriją, Izraelis pradėjo oro, artilerijos ir karinį jūros puolimą, kad sunaikintų „Hamas“. „Hamas“ vyriausybės Gazoje duomenimis, ten žuvo apie 15 tūkst. žmonių.

Pagal susitarimą trečiąją paliaubų Gazos Ruože dieną „bus paleisti 39 Palestinos civiliai mainais į 13 Izraelio įkaitų, laikomų Gazos Ruože, įskaitant Rusijos pilietybę turintį asmenį ir 3 tailandiečius“, – teigė Kataro užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Majedas al Ansari (Madžedas Ansaris) socialiniame tinkle „X“.

Izraelio kariuomenė atskirai pranešė, kad 13 iš paleistų įkaitų grįžo į Izraelio teritoriją, o dar keturi yra pakeliui į Egiptą.

Tikimasi, kad per paliaubas „Hamas“ paleis 50 įkaitų mainais į 150 palestiniečių kalinių, pagal susitarimą, pasiektą per derybas, kuriose dalyvavo Izraelis, palestiniečių kovotojų grupės, Kataras, Egiptas ir Jungtinės Valstijos.

Iki sekmadienio vakaro pagal paliaubas „Hamas“ išlaisvino 26 Izraelio įkaitus mainais į 78 Izraelio kalėjimuose laikomus palestiniečių kalinius.

Po lygiagrečių derybų, kurioms vadovavo Kataras, palestiniečių kovotojai taip pat išlaisvino 14 tailandiečių ir vieną filipinietį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas