Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kataro premjeras teigia iš „Hamas“ gavęs teigiamą atsakymą dėl susitarimo dėl įkaitų

Kataro ministras pirmininkas antradienį pareiškė, kad palestiniečių islamistų judėjimas „Hamas“ pateikė teigiamą atsakymą į JAV remiamą pasiūlymą išlaisvinti Izraelio įkaitus mainais į karo Gazos Ruože sustabdymą.
MARK SCHIEFELBEIN / AFP
MARK SCHIEFELBEIN / AFP

„Gavome „Hamas“ atsakymą dėl bendros susitarimo dėl įkaitų sistemos. Atsakyme yra keletas pastabų, tačiau iš esmės jis yra teigiamas“, – sakė Kataro premjeras šeichas Mohammedas bin Abdulrahmanas al Thani (Mohamedas bin Abdulrahmanas Tanis) spaudos konferencijoje Dohoje, kurioje dalyvavo su JAV valstybės sekretoriumi Antony Blinkenu (Entoniu Blinkenu).

Gazos Ruožą valdanti grupuotė „Hamas“ antradienį pranešė, kad savo atsakymą dėl paliaubų susitarimo perdavė pagrindiniams tarpininkams.

„Prieš kurį laiką „Hamas“ judėjimas broliams Katare ir Egipte pateikė atsakymą į bendrąjį susitarimą“, – sakoma pareiškime, kuriame kalbama apie visapusiškas ir visiškas paliaubas.

A. Blinkenas pareiškė, kad trečiadienį Izraeliui pateiks „Hamas“ atsakymą dėl susitarimo dėl įkaitų ir pavadino jį esminiu, kad būtų galima judėti į priekį.

„Vis dar yra daug darbo, kurį reikia atlikti. Tačiau mes ir toliau tikime, kad susitarimas yra įmanomas ir iš tiesų būtinas, ir toliau nenuilstamai dirbsime, kad jį pasiektume“, – antradienį Dohoje žurnalistams sakė A. Blinkenas, iš Kataro sužinojęs apie „Hamas“ atsakymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas