Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kataro šeichas smerkia neveiklumą dėl karo Gazos Ruože

Kataro emyras šeichas Tamimas bin Hamadas Al Thani (Tamimas bin Hamadas Tanis) antradienį, pradėdamas Persijos įlankos šalių bendradarbiavimo susitikimą Dohoje, pareiškė priekaištus dėl, jo žodžiais tariant, gėdingo tarptautinio neveiklumo tęsiantis Izraelio ir „Hamas“ karui Gazos Ruože.
via REUTERS-Scanpix nuotr.
via REUTERS-Scanpix nuotr.

„Tarptautinei bendruomenei turėtų būti gėda leisti, kad šis baisus nusikaltimas tęstųsi beveik du mėnesius, kai sistemingai ir sąmoningai žudomi nekalti civiliai gyventojai, įskaitant moteris ir vaikus“, – sakė šeichas.

Spalio 7 dieną „Hamas“ kovotojai, pro Gazos Ruožo sieną prasiveržę į Izraelio pietus, nužudė apie 1,2 tūkst. žmonių, daugiausia civilių, ir paėmė įkaitais apie 240 izraeliečių bei užsieniečių.

Atsakydamas į spalio 7-osios išpuolius Izraelis pažadėjo sunaikinti „Hamas“.

Grupuotės valdoma Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija teigia, kad per Izraelio vykdomą operaciją šioje teritorijoje jau žuvo 15,9 tūkst. žmonių, daugiausiai civilių gyventojų.

Kataras buvo pagrindinis tarpininkas derybose, po kurių per septynias dienas trukusias ir penktadienį pasibaigusias paliaubas buvo paleista daugybė Izraelio įkaitų mainais į didesnę palestiniečių kalinių grupę. Paliaubos taip pat atvėrė galimybę į anklavą įvežti humanitarinę pagalbą.

Tiek „Hamas“, tiek Izraelis kaltina vienas kitą dėl humanitarinės pertraukos pabaigos ir atsinaujinusio smurto.

Kataro valdovas sakė, kad jo šalis nuolat stengiasi atnaujinti paliaubas, tačiau pridūrė, kad tai nėra alternatyva nuolatiniam ugnies nutraukimui. 

Jis paragino atlikti tarptautinį Izraelio įvykdytų nužudymų tyrimą ir pasmerkė išpuolius, nukreiptus prieš visų tautybių ir religijų civilius gyventojus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas