Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 09 23 /12:02

Raudonasis Kryžius skelbia, kad per išpuolį Nairobio prekybos centre žuvo 69 žmonės, 63 dingo

Smarkios ir dažnos šūvių papliūpos pirmadienį paryčiais buvo girdimos iš Nairobyje esančio prekybos centro „Westgate“, kurį laiko užėmę Somalio islamistų grupuotės kovotojai, pranešė vienas įvykio vietoje esantis naujienų agentūros AFP korespondentas.
Kenijos kariai prie prekybos centro „Westgate“
Kenijos kariai prie prekybos centro „Westgate“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vienas šaltinis Kenijos saugumo tarnybose sakė, kad šturmuojamame pastate įsitvirtinę su tarptautiniu teroristų tinklu „al Qaeda“ susiję somaliečiai kovotojai.

AFP korespondentas nurodė girdėjęs apie 15 minučių trukusį smarkų šaudymą, kuris vėliau nutilo. Vienas AFP fotografas sakė, kad aplink prekybos centrą sutelkti kariai puolė slėptis.

Pasak fotografo, „iš garso atrodė, kad šaudoma iš kažkur aplink prekybos centrą arba iš aukšto apžvalgos taško prekybos centre“.

Kenijos armija anksčiau nurodė sugebėjusi izoliuoti islamistus, kurie įsiveržė į tą kompleksą šeštadienį apie vidurdienį. Užpuolikai nužudė bent 68 žmones ir paėmė įkaitų. Dar apie 200 žmonių buvo sužeisti.

Armija teigė, kad ši operacija yra „kebli“, nes užpuolikai turi įkaitų.

Džihadistų grupuotė „al Shebab“ paskelbė, kad jos kovotojai surengė šią ataką atsakydami į Kenijos karinę intervenciją Somalyje, kur Afrikos Sąjungos kariai kaunasi su islamistais.

„Al Shebab“ kovotojai grasina nužudyti įkaitus Nairobio prekybos centre 

Somalio islamistų grupuotės „al Shebab“ kovotojai pagrasino nužudyti viename Nairobio prekybos centre laikomus įkaitus, kai Kenijos kariai pradėjo šturmą, tikėdamiesi užbaigti jau beveik dvi paras vykstančią dramą, jų atstovas paskelbė pirmadienį.

„Davėme leidimą pastate esantiems mudžahidams imtis veiksmų prieš belaisvius, jeigu jie bus spaudžiami“, – rašoma „al Shebab“ atstovo Ali Mohamudo Rage pranešime, paskelbtame viename islamistų tinklalapyje.

„Sakome krikščionims, puolantiems mūsų mudžahidus, pasigailėti jų įkaitų, kurie nukentės, jeigu prieš mudžahidus bus panaudota bet kokia jėga“, – pridūrė A.M.Rage.

Ši grupuotė pareiškė palaikanti ryšį su kovotojais, esančiais prekybos centre. „Al Shebab“ pridūrė, kad jie kaunasi tiek su Kenijos, tiek su Izraelio pajėgomis.

Prieš prasidedant trečiai apsiausties dienai, paryčiais pasigirdo smarkus šaudymas, kuris truko apie 15 minučių, o aplink prekybos centrą sutelkti kariai puolė slėptis.

Vėliau pasigirdo trys garsūs sprogimai, pranešė įvykio vietoje esantys naujienų agentūros AFP korespondentai.

„Al Shebab“ nenurodė, kiek žmonių laiko apie 12 užpuolikų, kurie įžengė į didelį keturių aukštų kompleksą šeštadienio vidurdienį ir pradėjo šaudyti į viduje buvusius lankytojus iš automatų bei sprogdino granatas.

ATNAUJINTA 12.02 val. Raudonasis kryžius skelbia, kad per išpuolį Nairobio prekybos centre žuvo 69 žmonės, 63 dingo. 

Bent 69 žmonės neabejotinai žuvo, o dar 63 laikomi dingusiais per tebesitęsiančią islamistų kovotojų ataką viename Nairobio prekybos centre, pirmadienį pranešė Kenijos Raudonasis Kryžius.

Manoma, kad dalis iš 63 dingusių asmenų gali tebebūti laikomi įkaitais kovotojų, besipriešinančių Kenijos pajėgų pastangoms juos neutralizuoti, o kiti galėjo žūti per jau trečią dieną besitęsiančią dramą.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas