Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kentukyje potvynių aukų padaugėjo iki 28

Kentukio gubernatorius sekmadienį perspėjo, kad valstiją nuniokojusiems potvyniams pareikalavus mažiausiai 28 žmonių gyvybių patvirtintų aukų skaičius veikiausiai „dar savaites“ didės, gelbėtojams tęsiant varginančias paieškas.
Potvynis Kentukyje
Potvynis Kentukyje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kai kurios vietos kalnuotame rytiniame regione vis dar nepasiekiamos dėl potvynių, pavertusių kelius upėmis, nunešusių tiltų ir nušlavusių namų. Besikartojančios liūtys ir prastai veikiantis mobilusis ryšys gelbėtojų pastangas dar labiau apsunkina.

„Tai vieni labiausiai niokojančių, pražūtingų potvynių, kada nors regėtų per mūsų istoriją, – televizijai NBC sakė gubernatorius Andy Beshear. – Eisime nuo durų prie durų, toliau dirbsime, kad surastume kuo daugiau žmonių. Dirbsime net ir per lietų. Tačiau orai padėtį komplikuoja.“

Tikėtina, kad trečiadienį prasidėjusių liūčių sukeltų potvynių aukų skaičius toliau augs.

„Kūnų rasime savaites – daug jų buvo nunešta šimtus metrų, galbūt ketvirtadalį mylios [400 m] nuo vietos, kur jie dingo“, – aiškino A.Beshearas.

Gubernatorius aplankė daugelį potvynių paveiktų vietovių ir sekmadienį pabuvojo trijose apygardose. Liūčių paveiktoje valstijos dalyje daugiau kaip 350 žmonių apsistojo laikinuose prieglobsčiuose, nurodė jis.

Džeksono mieste, smarkiai nukentėjusios Bretito apygardos administraciniame centre darbavosi vietos ir federalinių gelbėtojų brigados, taip pat pagalbos darbuotojai.

Nuslūgę potvynio vandenys gatvėse paliko storą dumblo sluoksnį, o juodi debesys žadėjo atnešti daugiau lietaus.

Maždaug už 55 km į pietus esančioje Bakhorno gyvenvietėje vieno skirstomojo centro savanoriai sakė, kad vien sekmadienį 700–800 žmonių atėjo atsiimti labdaros paketų – pradedant maistu, baigiant popieriniais laikraščiais ir higienos priemonėmis.

Potvynio nuniokotas Kentukio regionas yra vienas skurdžiausių Jungtinėse Valstijose, nukentėjęs nuo jo ekonomikos pagrindu buvusios anglių pramonės nuosmukio. Iš daugelio galą su galu dar sudurdavusių žmonių stichija atėmė viską.

„Ji nušlavė sritis, kur žmonės ir taip nedaug turėjo“, – pripažino A.Beshearas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito