Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kerkyros saloje netoli ginčijamo užstatymo projekto vietos kilo miško gaisras

Idiliškoje Graikijos Kerkyros salos šiaurės rytų pakrantėje sekmadienį kilo pušynų gaisras, kurio gesinimą komplikuoja stiprus vėjas.
Kerkyros sala
Kerkyros sala / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Gaisras kilo netoli miškingo pajūrio miestelio Agios Stefano Erimičio regione, galinčiame pasigirti tokiais garsiais gyventojais kaip Rothschildai ir Agnelli.

Liepsnas rajone, kurį britų žiniasklaida praminė Kensingtonu prie jūros, gesina ugniagesiai su keliolika mašinų ir lėktuvų.

Pakrančių apsaugos tarnyba, imdamasi atsargumo priemonių, iš Agios Stefano paplūdimio evakavo porą iš Belgijos ir vieną Graikijos pilietį.

Niujorke įsikūręs investicijų fondas „NCH Capital“ 2016-aisiais po kelerių metų derybų nupirko daug žemės Erimityje, planuodamas pastatyti 90 kambarių penkių žvaigždučių viešbutį, prabangių apartamentų ir prieplauką.

Šis projektas „Kassiopi“ paskatino susiformuoti sunkiai įtikimą turtingų žemės savininkų, aplinkosaugos aktyvistų ir gyventojų aljansą, nepritariantį liepą jau prasidėjusioms statyboms.

Tarp projekto priešininkų yra vienas turtingiausių savininkų šiame rajone, britų finansininkas Nathanielis Rothschildas iš garsiosios bankininkų šeimos.

Vasarą Graikijoje, kai oro temperatūra viršija 30 Celsijaus laipsnių, dažnai kyla miško gaisrų.

2018 metais per gaisrą pajūrio miestelyje Matyje į šiaurės rytus nuo Atėnų žuvo 102 žmonės – tai didžiausia tokio pobūdžio tragedija per dabartinę Graikijos istoriją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas