Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Keturi vyrai nelegaliai pateko į Estiją perplaukę Narvos upę

Estijos pasieniečiai šiaurės rytuose esančiame pasienio mieste Narvoje naktį į penktadienį sugavo keturis vyrus, kurie nelegaliai pateko į Estiją perplaukę Narvos upę.
Narva
Narva / „Scanpix“/AP nuotr.

Apie 1 val. 40 min. pastabus vietos gyventojas pranešė, kad du žmonės plaukia per Narvos upę, norėdami iš Rusijos patekti į Estiją. Į įvykio vietą nedelsdamas išvyko pasienio apsaugos patrulis. Pamatęs pasieniečius, vienas iš sieną kirtusių asmenų nuplaukė atgal į Rusiją, o kitą asmenį pasieniečiai sulaikė upėje.

Policijos ir sienos apsaugos valdybos Rytų prefektūros pasienio apsaugos biuro vadovas Eerikas Purgelis sakė, kad pasieniečiai nedelsdami patikrino apylinkes ir netrukus mieste buvo sugauti dar trys nelegaliai į Estiją patekę užsieniečiai.

„Šis incidentas aiškiai parodo, kad pasienio bendruomenė ir kiekviena papildoma pora akių bei ausų padeda saugoti sieną. Ir šį kartą operatyviai veikti ir sulaikyti sienos pažeidėjus mums pavyko dėka pastabaus žmogaus, kuris, pastebėjęs įtartiną veiklą, nedelsdamas mus informavo. Kasdien bendraujame su vietos gyventojais ir keičiamės reikiama informacija, kartu užtikriname, kad į mūsų šalį patektų tik tie, kurie turi teisę tai daryti“, – sakė jis.

E.Purgelis pridūrė, kad pastačius sieną bus galima veiksmingiau nustatyti nelegalaus sienos kirtimo atvejus.

„Sieną saugo žmonės, tačiau visumą sudaro visiškai išvystyta pasienio infrastruktūra kartu su technine įranga ir žmonėmis. Papildomos techninės akys ir pasienio ruože vykstančių įvykių apžvalga suteikia galimybę laiku reaguoti į įvykius ir reikiamu metu būti reikiamoje vietoje su pakankamomis pajėgomis, kad prireikus būtų užkirstas kelias ir didesnių grupių neteisėtam sienos kirtimui“, – sakė jis.

Siekiant išsiaiškinti aplinkybes, keturi užsieniečiai buvo pristatyti į Narvos policijos nuovadą. Pirminiais duomenimis, jie yra iš Pietų Azijos, tačiau dokumentų su savimi neturėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius