Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

K.Harris suabejojo D.Trumpo psichine būkle, jo mitingui virtus improvizuota muzikos sesija

JAV demokratų kandidatė į prezidentus Kamala Harris (Kamala Haris) antradienį suabejojo savo varžovo Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) psichine būkle, kai per televiziją transliuotas 78 metų respublikono rinkimų kampanijos renginys išsivystė į keistą improvizuotą muzikos sesiją su šokiais.
D. Trumpo mitingas Pensilvanijoje / David Muse / REUTERS
D. Trumpo mitingas Pensilvanijoje / David Muse / REUTERS

„Tikiuosi, kad jam viskas gerai“, – paskelbė demokratų kandidatė socialiniame tinkle „X“.

K. Harris kampanija, kuri pradėjo garsiai abejoti D. Trumpo sveikata ir psichiniu stabilumu, sakė, kad per vėlyvą pirmadienį vykusį renginį jis atrodė „pasimetęs, sutrikęs“.

Tuo metu D. Trumpo kampanijos atstovas spaudai Stevenas Cheungas (Stivenas Čeungas) pareiškė, kad tarp milijardieriaus ir minios įvyko „kažkas labai ypatingo“.

Maždaug pusvalandį renginys netoli Filadelfijos, esančios svarbioje lapkričio 5 dienos rinkimams Pensilvanijos valstijoje, vyko įprastai: D. Trumpas atsakinėjo į draugiškus rėmėjų klausimus apie ekonomiką ir pragyvenimo išlaidas.

Mitingą moderavo ištikima dešiniųjų sąjungininkė, Pietų Dakotos gubernatorė Kristi Noem, o D. Trumpui daug stengtis su renginio vedimu nereikėjo, nors jis ir suklydo dėl rinkimų datos, ragindamas šalininkus balsuoti sausio 5 dieną.

Po priverstinės pertraukos, kai dviem žiūrovams prireikė medikų pagalbos, D. Trumpas pakeitė renginio eigą.

Juokaudamas ir klausdamas, ar „kas nors dar norėtų apalpti“, D. Trumpas pareiškė: „Daugiau nieko nebeklausinėkite.“

„Tiesiog klausykimės muzikos. Paverskime tai muzika. Kas, po velnių, nori klausytis klausimų, tiesa?“ – kalbėjo D. Trumpas.

Po šių jo žodžių daugiau nei pusvalandį skambėjo D. Trumpo grojaraštis, o kandidatas daugiausia tiesiog stovėjo scenoje, klausėsi muzikos bei lėtai šoko.

D. Trumpas jau daugelį metų mitingų pabaigoje demonstruojamą trumpą šokį yra pavertęs savo vizitine kortele. Jį beveik visada jis atlieka skambant jo išėjimo dainai – 1978 metais pasirodžiusiam grupės „Village People“ disko himnui „YMCA“.

Tačiau pirmadienį jis liko scenoje, kol grojo devynios dainos – nuo operos iki Rufuso Wainwrighto (Rufuso Veinraito) atliekamos „Hallelujah“, Elvio ir, žinoma, „YMCA“.

O jo šokiai išsiplėtė nuo gerai pažįstamų trūkčiojančių judesių iki lėto siūbavimo. Tačiau šoko jis nedaug, o daugiausia tiesiog stovėjo vietoje ir žiūrėjo į minią, kartais nukreipdavo pirštą į žmones.

Vyriausias kandidatas

Apklausų duomenimis, K. Harris ir D. Trumpas eina koja kojon, o rinkimų rezultatą nulems septynios svyruojančios valstijos, kuriose balsų skirtumas tarp varžovų gali siekti vos po 10 tūkstančių.

Vėliau antradienį D. Trumpas turi aptarti ekonomikos klausimus Čikagoje ir surengti mitingą Džordžijoje, dar vienoje svyruojančioje valstijoje.

Tuo metu K. Harris duos interviu populiariam radijo laidų vedėjui „Charlamagne tha God“, siekdama sustiprinti savo žinutę juodaodžiams rinkėjams vyrams. Šioje elektorato dalyje D. Trumpas pritraukė rėmėjų.

Likus vos trims savaitėms iki rinkimų, K. Harris ėmė akcentuoti D. Trumpo sveikatą ir senyvą amžių.

Šį sekmadienį jai sukanka 60 metų, o praėjusį savaitgalį ji paskelbė medikų ataskaitą, kurioje Baltųjų rūmų gydytojas teigė, kad jos sveikata yra puiki ir kad ji yra fiziškai ir psichiškai tinkama eiti prezidento pareigas.

D. Trumpas, vyriausias kada nors į JAV prezidento postą kandidatavęs asmuo, pastaruoju metu nėra paskelbęs išsamios ataskaitos apie savo sveikatos būklę, dėl to sulaukė aršios K. Harris kritikos.

Jos kampanija nedelsdama sureagavo į šokių mitinge epizodą, paskelbdama vaizdo įrašą „X“ ir parašydama: „Trumpas atrodo pasimetęs, sutrikęs ir sustingęs scenoje, daugiau nei pusvalandį skambant kelioms dainoms, o miniai anksčiau laiko plūstant iš salės.“

Virtinėje įrašų, paskelbtų socialiniame tinkle „Truth Social“, D. Trumpas atsikirto K. Harris.

Jis pareiškė esąs „kur kas sveikesnis“ nei keturi pastarieji JAV prezidentai ir „pernelyg užsiėmęs kampanija“ – matyt, taip pasiteisindamas, kad nepasitikrina sveikatos.

Jis pavadino K. Harris desperatiška už tai, kad ji ragina jį atsiskaityti Amerikos žmonėms, ir pasakė, kad „ji mirtinai nori pamatyti mano cholesterolį (kuris yra 180!)“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito