Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kilo problemų: artėjant rinkimams didėja įtampa tarp K.Harris ir J.Bideno komandų

Paskutinėmis savaitėmis iki rinkimų dienos Kamalos Harris komandos ir Joe Bideno Baltųjų rūmų santykiai tapo vis labiau įtempti, leidiniui „Axios“ teigia 10 su situacija susipažinusių žmonių.
JAV viceprezidentė Kamala Harris
JAV viceprezidentė Kamala Harris / „Reuters“/„Scanpix“

J.Bideno komanda nori, kad K.Harris laimėtų rinkimus, tačiau daugelis vyresniųjų J.Bideno padėjėjų tebėra įsižeidę dėl to, kad prezidentas buvo išstumtas iš rinkimų kampanijos, ir vis dar bando prisitaikyti prie to, kad kampanijos metu jiems tenka antraeilis vaidmuo.

„Jie per daug gilinasi į savo jausmus“, – apie prezidento komandą pasakė vienas artimas K.Harris sąjungininkas, kuriam pritarė net kai kurie Baltųjų rūmų padėjėjai.

Kai kurie K.Harris komandos nariai teigia, kad aukščiausi Baltųjų rūmų padėjėjai nepakankamai koordinuoja J.Bideno pranešimus ir tvarkaraščius, kad jie atitiktų tai, kas geriausia viceprezidento kampanijai.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Joe Bidenas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Joe Bidenas

J.Bidenas penktadienį Baltųjų rūmų pasitarimų kambaryje surengė improvizuotą spaudos konferenciją kaip tik tuo metu, kai K.Harris ruošėsi renginiui Mičigane, taip užtikrindamas, kad jos renginys bus mažiau nušviestas per televiziją nei kitu atveju.

Savaitės pradžioje K.Harris kritikavo respublikoną Floridos gubernatorių Roną DeSantisą už tai, kad jis neatsiliepė į jos skambutį dėl neseniai praūžusių uraganų, o J.Bidenas netrukus po to pagyrė R.DeSantisą už tai, kad jis buvo „malonus“ ir „bendradarbiavo“. Su situacija susipažinęs asmuo sakė „Axios“, kad J.Bidenas nebuvo informuotas apie K.Harris komentarus.

J.Bidenas noriai gyrėsi, kad neseniai buvo paskelbta gera darbo vietų ataskaita, padėjo nutraukti ilgųjų krovinių vežėjų profsąjungos streiką ir pasiekė kitų tariamų pergalių. K.Harris stengėsi sutelkti dėmesį į rinkėjams rūpimus klausimus, susijusius su jų finansais, įskaitant infliaciją.

Vienas su K.Harris kampanija susijęs asmuo sakė „Axios“: „Baltuosiuose rūmuose trūksta žmogaus, kuris pirmiausia galvotų apie tai, kaip viskas paveiks kampaniją“.

Įtampa kilo ir personalo lygmeniu.

K.Harris komanda bando papildyti oficialų viceprezidento biurą darbuotojais, kad galėtų susidoroti su didesniu darbo krūviu. Pasak dviejų su šiuo klausimu susipažinusių asmenų, ji buvo nusivylusi Baltųjų rūmų tempu dėl šiam reikalui reikalingų žmonių skyrimo.

Keletas J.Bideno padėjėjų prisijungė prie K.Harris kampanijos, tačiau kai kurie jaučiasi taip, tarsi J.Bideno komanda juos laikytų nelojaliais, nes jie pasitraukė ar bent jau svarstė apie tai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant